Ebeveynlerin tercihi bu oyuncaklar;

Ebeveynlerin tercihi bu oyuncaklar

Azdavay ilçesinde, hem Cam Teras’ta hem de Azdavay Merkez’de bulunan Azdavay Belediyesi Tanıtım ve Kültür Merkezi’nde satışa sunulan Azdavay Yöresel ürünleri gelen ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Özellikle sağlık açısından ailelerin çocuklarına güvenle alabildiği, ahşaptan yapılan oyuncaklar, hem çocukların hem de ailelerinin beğenisini kazanıyor....

Azdavay Cam Teras’ta satışa sunulan Azdavay yöresel ürünleri, gelen turistlerin ilgisini çekiyor. Hiçbir kimyasal kullanılmadan kayın ağacından yapılan ahşap oyuncaklar, en çok dikkat çeken ürünler arasında yerini alıyor.

YAZICI; “ÜRÜNLERİMİZ; VERNİKSİZ, BOYASIZ, SAĞLIKLI VE TAMAMEN EL İŞİ ÜRÜNLER”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Azdavay Belediyesi Tanıtım ve Kültür Merkezi işletmecisi Tarık Yazıcı, ailelerin çocuklarına güvenle satın aldığı oyuncaklar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.  İşletmeci Tarık Yazıcı, ahşap oyuncakları kendilerinin ürettiklerini belirterek; “Oyuncaklarımızı kayın ağacından yapıyoruz. Çarşı merkezinde de bu yıl Nisan ayında Azdavay Belediyesi Tanıtım ve Kültür Merkezinin açılışı oldu. Orada da Azdavay yöresel ürünlerinin tanıtımını yapıyoruz. Ayrıca Cam Teras’ta da gelen ziyaretçilerimize bu ürünlerimizi tanıtıyor ve satışını yapıyoruz. Azdavay’da bir atölyemiz var. Sattığımız ürünler, verniksiz, boyasız sağlıklı ve tamamen el işi ürünler. Tabi ki atölyede 20 çeşit makinemiz var ama sıfırdan üretiliyor. Çocukların en çok ilgisini çeken oyuncaklarımız helikopter ve uçak oluyor. Şuan Çatak Kanyonundaki yerimizde kalmadı çünkü ciddi bir rağbet var. Çocuklar en çok uçak ve helikoptere bayılıyor. Ama çarşımızda ki dükkanımızda mevcut” dedi.




“ÇOCUKLARIN, AHŞABA VE KUMAŞA DOKUNMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Ailelerin güvenle çocukları için alabilecekleri ürün olduğuna dikkat çeken Yazıcı;  “Oyuncaklarımız, 40 liradan başlıyor 90 liraya kadar gidiyor. En pahalısı 90 lira. Azdavay Bebeklerimiz var.  Burada Azdavay’da yapan bayanlarımız var. Onlardan alıyoruz. Azdavay yöresel kadın giysisinin minyatür hali diyebiliriz. BU bebeklerimiz de çokça tercih ediliyor. Hem çarşı dükkanımızda hem de Cam Teras’t ki yerimizde bu ürünlerimize ulaşabiliyorlar. Her şey bir kenara çocukların, ahşaba dokunması, kumaşa dokunması çok önemli. Plastik ya da metal değil, ahşabın verdiği hissiyat bambaşka. Bir de bu ahşaba çocuklarımız müdahale edebilir, yani boyayabilirler. Ancak plastik ya da metal bir oyuncağı boyayamazlar. Bu da ailelerin, oyuncaklarımızı tercih sebeplerinden bir tanesi. Ayrıca metal ya da plastik oyuncaklar hatasızdır. Ancak ahşap öyle değildir. Üzerinde hatalar vardır. Buraya yabancı yurt dışından gelen ziyaretçilerimiz, özellikle hatalı olanlarını alıyorlar. Çünkü ahşap olduğu belli olsun diye. Her biri diğerlerinde farklı bu oyuncakların . Fabrikasyon değil, el yapımı” diye konuştu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum