“Kastamonu için bir ihtiyaçtı”;

“Kastamonu için bir ihtiyaçtı”

Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Tevfik Seferoğlu, Kastamonu Merkez’de geçtiğimiz gün Kastamonu Belediyesi tarafından temeli atılan Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Seferoğlu açıklamasında; “Çevre illerde olup da Kastamonu’da olmaması büyük bir eksiklikti. Hem Kastamonu’nun hem de ilçelerinin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Allah yapanlardan, emeği geçenlerden razı olsun” ifadelerine yer verdi....


Özellikle özel birey ailelerinin büyük sıkıntısını yaşadığı Engelsiz Yaşam Merkezi’nin temeli, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu’nun öncülüğünde atıldı. Kastamonu Belediyesi tarafından yapılacak olan ve bedeli 5 milyon 250 TL olan Engelsiz Yaşam Merkezi için Kastamonu Özel Bireyler Derneği Başkanı  Huriye Boyraz, temel atma töreninde yaptığı açıklamasında; “Yıllardır engelsiz yaşam merkezi kurulması için mücadele verdik. Her geçen gün artan bir potansiyelimiz var ama Kastamonu’da bu acil bir ihtiyaçtı. Annelerimiz hastalandığında, yarım saat olsun bırakabilecekleri kimseleri yoktu. Bütün gece uyumadım gerçek mi acaba diye, çok mutluyuz” ifadelerine yer vermişti.

SEFEROĞLU; “HEM KASTAMONU’NUN HEM DE İLÇELERİNİN İHTİYACI VARDI”

Taşköprü Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Tevfik Seferoğlu da böyle bir merkezin ihtiyaç olduğunu dile getirerek; “Kastaonu’nun buna ihtiyacı vardı. Hem Kastamonu’nun hem de ilçelerinin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Allah yapanlardan, emeği geçenlerden razı olsun. Bu olması gereken bir şeydi. Ben de engelli bir bireyim. Engelli aileler için bu oldukça önemli bir proje. Ailelerimiz çocuklarını bırakacakları bir yeri yok. Ama böyle bir yer olduğu zaman bir saat bırakıp hastaneye gidebilir. Bunu yapamıyordu çoğu ailemiz. Çünkü onlar çocuklarını özel durumundan dolayı, komşularına da emanet edemiyorlar. Karabük de çevre illerde olup da Kastamonu’da olmaması büyük bir eksiklikti. Çok da güzel oldu. İnşallah bir an önce faaliyete geçer. Emeği geçenlere tekrardan teşekkür ediyorum” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum