“Kapalı giysi pazarı bir üste taşınıyor”;

“Kapalı giysi pazarı bir üste taşınıyor”

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Tosya İpek Yolu Fuarı, Tosya Pirinç Festivali ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Yapılacak işler arasında projelerden bir taneside mevcut giysi pazarının yıkılarak, bir üst kısma taşınması oldu....


KAVAKLIGİL; “ANA CADDELERİN EN DAR KISMI NEFES ALACAK”

İki ana cadde üzerinde bulunan kapalı giysi pazarı, çarşı merkezin yoğun olduğu günlerde, trafik aksaklıklarına olduğu kadar, itfaiye ve ambulans gibi acil durum araçlarının geçişlerine de büyük engel oluyordu. Mevcut kapalı giysi yıkılarak, çay üstü bulvarına katılacağını açıklayan Başkan Kavaklıgil; "Kapalı giysi pazarını bir üst kısma taşıyarak, aşağıdan gelen bulvar ile birleştireceğiz ve buraya modern bir oturma alanı, yeşil alan inşa edeceğiz. Dikilecek yeni ağaçlar ile de yeşilin tonları ile bulvarı renklendireceğiz. Ayrıca meydandan yukarı doğru bakan bir vatandaş, pazardan dolayı Ulu Camiye kadar olan tarihi yapıları da göremiyor. Böylece yol kenarında bulunan tarihi yapıları da göz önüne çıkartacağız" ifadelerine yer verdi.

“ÇAY ÜSTÜNDE, İNŞASINDAN BU YANA DEĞIŞIKLIK YAPILMAMIŞTI”

Kavaklıgil ;İnşa edildiğinden bu yana çay üstü bulvarda, mevcut kırmızı alanda, günümüze kadar hiç bir değişiklik yapılmamıştı. Yapılacak bu proje ile ilçe merkezimize renk katacağı, bulvarın ve pazarın da uzatılması ile de ilçemizin üst kısımlarının hareketli olacağı anlaşılmaktadır” diye konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum