Tıp öğrencileri hurdalıkta içinde mi eğitim alacak?;

Tıp öğrencileri hurdalıkta içinde mi eğitim alacak?

Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) Tıp Fakültesi, kapılarını öğrencilerine açmak için 2 aydan az bir zamanı kaldı. Kastamonu için büyük bir hayal ve yatırım olan Tıp Fakültesi binasının önünde ise hala herhangi bir düzenleme söz konusu değil. Öğrencilerin gelmesine 45 gün kala binanın önü bu şekilde mi kalacak sorusu ise hala cevap bekliyor....

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi önündeki çevre düzenlemesiyle ilgili Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından “Sorumluluk sahamızda değil” açıklaması gelmişti. Kastamonu Belediyesi yetkililerince yapılan bilgilendirmede ise söz konusu alanın sorumluluğunun belediyede de olmadığı belirtildi.

Kastamonu için 100 yıllık bir hayal olan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi binası, bu yıl Eylül ayında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlıyor. Sözleşme bedeli 18 milyon 672 bin TL olan ve Açılışına 2 ay kalan binanın önündeki çevre düzenlemesi hala yapılabilmiş değil. 

Geçtiğimiz aylarda Açıksöz Gazetesi’nde yayınlanan; Eylül ayında eğitime hazırlanan KÜ Tıp Fakültesi binasının çevresindeki alanın bir eğitim kurumuna uygun olmadığı, eğitime başlayacağı güne kadar gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğinin ifade edildiği “Hurdalık manzaralı 100 yıllık rüya” başlıklı haberin ardından Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü’nden açıklama gelmişti. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, söz konusu alanın üniversite sorumluluk sahası dışında olduğu belirtilerek; “Söz konusu haberde fotoğrafları verilen hurdalık görüntülerinin bulunduğu alan kurumumuza tahsisli bir alan olmayıp, sorumluluk sahamızın dışında bulunduğunun bilinmesi önem arz etmektedir” ifadelerine yer verilmişti.

Konuyla ilgili olarak Kastamonu Belediyesi’nden de açıklama yapıldı. Kastamonu Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmede, söz konusu alanın belediyenin de sorumluluğunda olmadığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak’a ait olduğu ve o alanda düzenlemeyi yapacak olanların kendileri olduğu ifade edildi.

“BELEDİYE TEK BAŞINA BU SORUMLULUĞU ALAMAZ”

‘Belediye olarak ne yapabiliriz’ sorusunu da kendilerine sorduklarını belirten belediye yetkilileri; “Milli Emlak, bu alanı kiraya verdikten sonra burası artık vatandaşın kiralık mülkü haline gelmiş. Burada belediye tek başına bu sorumluluğu alamaz. Çünkü burası Milli Emlak’ın arazisi. ‘Burayı kaldırıyoruz’ deme şansına sahip değiliz. Belediye başkanımızla konuştuk, buradaki hurdalığın kaldırılacağı bir alanın belirlenmesi lazım. Kiralamayla ilgili kararın iptal edilmesi lazım. Sonrasında da buranın temizlenip belli bir alanının otopark olarak değerlendirilmesi taraftarıyız. Çevre kirliliği ve halk sağlığı açısından yanlış. Ancak arazi Milli Emlak’ın olduğu için bizim burayı yapma gibi bir ihtimalimiz yok” dedi.

NE OLACAK BU FAKÜLTENİN ÖNÜ?

Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) Tıp Fakültesi, kapılarını öğrencilerine açmak için 2 aydan az bir zamanı kaldı. Kastamonu için büyük bir hayal ve yatırım olan Tıp Fakültesi binasının önünde ise hala herhangi bir düzenleme söz konusu değil. Öğrencilerin gelmesine 45 gün kala binanın önü bu şekilde mi kalacak sorusu ise hala cevap bekliyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum