YÖK Atlas tercihlerde yardımcı;

YÖK Atlas tercihlerde yardımcı

İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren öğrenciler YÖK Atlas tercih sihirbazı ile TYT ve AYT puanıyla alım yapan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları hakkında bilgi edinebilecek....

YÖK Atlas YKS tercih robotu araştırmaları, üniversite sınavı sonuçlarının 18 Temmuz Pazartesi günü açıklanmasının ardından hız kazandı. ÖSYM tercih kılavuzu ile 2022 YKS tercihlerinin 27 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyuruldu. İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren öğrenciler YÖK Atlas tercih sihirbazı ile TYT ve AYT puanıyla alım yapan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları hakkında bilgi edinebilecek.

YÖK'ün yayımladığı Atlas tercih robotu, ÖSYS ile öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşmada kolaylık sağlıyor.

Son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, Üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan "Puan Türü Seçin" alanını doldurduktan sonra kolayca görüntülenebilecek.

Lisans programlarına yerleşenlerin puanları, başarı sıraları, TYT/AYT netleri, geldikleri liseler, geldikleri bölgeler; programda görevli öğretim üyeleri, yabancı uyruklu öğrenciler, Erasmus trafiği ve benzeri pek çok detaya ise aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum