Arama
Arama Sonuçları
YKS tercih sonuçları açıklandı
Son Güncelleme: 20.08.2023 00:39Son dakika: 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden açıklandı.ÖSYM, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Gözler YKS tercih sonuçlarında! Ne zaman açıklanıyor?
YKS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek son dakika açıklamasına çevrildi. 17 - 18 Haziran günlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT, AYT ve YDT oturumları sonuçları 20 Temmuz'da açıklandı. Üniversite sınavında aldığı puanlar ile yerleştirme tercihlerini yapan adayların gözü YKS tercih sonuçları tarihine çevrildi. İşte ÖSYM 2023 YKS tercih sonuçları sorgulama ekranı...
Muhtar Cozuroğlu’ndan Türkiye 1’ncisi Zeynep’e teşekkür
Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, Temel Yeterlilik Sınavı’nda Türkiye 1’ncileri arasında yer alan Zeynep Sude Uzan’a plaket takdim etti.
Vali Çakır, Türkiye 1.'si Zeynep'i ağırladı
TYT ek puanlı yerleştirme de Türkiye birincisi olan Kastamonu Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Zeynep Sude Uzan, Vali Çakır'ı ziyaret etti.
PMYO 2 bin 500 öğrenci alıyor
Polis Meslek Yüksekokulları'na 2023-2024 eğitim döneminde 2 bin 500 öğrenci alımı yapılacak.
Kastamonulu imam hatip öğrencisi, TYT ek yerleştirmede Türkiye birincisi
Kastamonu Hüma Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencilerinden Zeynep Sude Uzan, TYT ek puanlı yerleştirmede Türkiye birincisi oldu.
YKS tercihleri bugün başlıyor: işte 10 soruda YKS tercihleri
YKS tercihleri bugün başlayacak. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımlayacak. İşte 10 soruda YKS tercihlerinde merak edilenler haberimizde
2023 PMYO Başvurusu ne zaman? Polislik başvuruları ne zaman başlayacak?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 17-18 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından ön kılavuz da adayların erişimine açıldı. Sonuçların ilanı ile 2023 PMYO polis alımları gündeme geldi. Peki, 2023 PMYO başvurusu ne zaman başlayacak? başvuru şartları neler? tüm soruların cevabı haberimizde
Polislik taban puanları kaç? PMYO taban puanları
YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, polislik taban puanları ve başarı sıraları merak ediliyor. Peki polislik taban puanları kaç? başarı sıralamaları nedir?
YKS BİRİNCİSİ KİM OLDU 2023? | TYT, AYT, YDT 1.'si kim oldu, hangi ilden çıktı?
Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 17-18 Haziran'da tamamlanırken gözler YKS birincisine çevrildi. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber birinci olan isim hangi il ve ilçeden çıktı merak ediliyor. Her sene üniversite birincisi değişirken bu senenin şampiyonu puan ve netleriyle duyuruluyor. Peki YKS birincisi kim oldu, şampiyon açıklandı mı? 2023 Üniversite YKS birincisi açıklanıyor...
Eğitmenler 2023 AYT’yi yorumladı
Bahçeşehir Koleji öğretmenleri, 2023 AYT ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İlk oturum sona erdi
ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2023-YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi.
YKS soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak 2023? | ÖSYM TYT, AYT ve YDT cevap anahtarı hangi gün açıklanır? İşte YKS sınav takvimi
YKS (TYT, AYT, YDT) soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak sorusu, son gelişmeler ile adaylar tarafından takip ediliyor. 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen, YKS maratonu pazar günü sona erecek. TYT’deki Türkçe ya da temel matematik testinin en az birinden 0.5 ve üzeri; AYT’de ya da YDT’deki testlerden herhangi birinden de 0.5 ve üzeri ham puan almak yeterli olacak. Sınav sonrası ÖSYM yayınladığı duyuru ile YKS cevap anahtarı kitapçığını "osym.gov.tr" internet adresinden adayların erişimine açılacak. Peki, YKS soru ve cevap anahtarı kitapçıkları ne zaman yayınlanır? İşte, detaylar.
Kastamonu'da TYT heyecanı
Kastamonu'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren öğrenciler ve aileleri sınav heyecanı yaşadı.
YKS maratonu başladı
Binlerce öğrencinin sene boyunca hazırlandığı Üniversiteye geçiş sınavı olan YKS maratonu bugün başladı.
Yaz tatili başlıyor
ÖĞRENCİLER, BUGÜN KARNE ALARAK OKULLARINA VEDA EDECEK
YKS için hazırlıklar tamamlandı
3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
YKS için hazırlıklar tamamlandı
3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu YKS için hazırlıklar tamamlandı.
Okullarda 'karne' heyecanı
19 milyon öğrenci 16 Haziran Cuma günü karne alarak yaz tatiline girecek.
YKS sınav giriş belgesi erişime açıldı
ÖSYM, 17-18 Haziran'da yapılacak 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) giriş belgelerini erişime açtı.
Tüm zamanların en yüksek başvurusu
17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday başvuru yaptı.
Tüm zamanların en yüksek rakamı; 3,5 milyon başvuru...
17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’na (TYT) 3 milyon 498 bin 18 aday başvuru yaptı.
Bahçacıoğlu’ndan çevrimiçi toplantılar
İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, 19 ilçe milli eğitim müdürü ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi.Cengiz Bahçacıoğlu başkanlığında Şube Müdürleri Cemalettin İpek, Gürsel Yıldız ve Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Cihan Gülgün ile 19 ilçe milli eğitim müdürü ile çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.
‘Eğitim-öğretimde iyi bir noktaya geldik’
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 2022 yılında yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme amacıyla Şehit Şerife Bacı Doğa Kültür Köyü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ama bütün bu zorluklara rağmen eğitim-öğretim anlamında iyi bir noktaya geldik. LGS'de, Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Bu da şu anlama geliyor, kendi rekorumuzu da kırmış olduk. Resmi rakamları verdikten sonra da artık biz şu sırada mıyız, bu sırada mıyız demenin anlamı yok. Böyle bir başarı elde ettik" ifadelerine yer verdi.
YÖK Atlas tercihlerde yardımcı
İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren öğrenciler YÖK Atlas tercih sihirbazı ile TYT ve AYT puanıyla alım yapan 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları hakkında bilgi edinebilecek.
YKS tercih süreci başlıyor
Milyonlarca adayın hayallerindeki bölüme yerleşebilmek için heyecanla beklediği YKS tercih dönemi bugün başlıyor. 5 Ağustos'a kadar devam edecek süreç.
Başvurular başlıyor
2022 Polis alımı başvuruları bugün başladı. Tüm yıl bugün için hazırlanan polis adayları arasından 2 bin erkek, 500 kadın öğrenci olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından PMYO bünyesine yerleştirilecek. İşte başvuru şekli…
YKS’ye rekor başvuru
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18-19 Haziran’da yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları sınavına geçen yıla oranla yüzde 24,36 oranında artış yaşandığını ve 3 milyon 243 bin 425 adayın başvuru yaptığını duyurdu.
YKS’de baraj puanı kalktı
YÖK geçtiğimiz gün YKS başvurularının başladığını açıklamıştı. YÖK, dün gece yaptığı açıklamada YKS’de uygulanan sınav baraj puanlarının kaldırıldığını duyurdu.