Kuşlar doğal ortamına kavuştu;

Kuşlar doğal ortamına kavuştu

Taşköprü ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Kastamonu Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ve Taşköprü Avcılar Atıcılar ve Olta Balıkçılar Derneğince 4 ayrı bölge de 700 adet sülün kuşu doğal ortamına bırakıldı....

İlçeye bağlı Vakifbelören, Çambaşı, Paşa ve Yoğunoluk köyleri sınırları içerisinde ekiplerce toplamda 700 adet sülün kuşu doğal ortamına salındı.

 

GÜMÜŞ; “SÜLÜN KUŞU DOĞAYA ZARAR VEREN BİRÇOK KENE VE BÖCEK YİYEREK BESLENİR”

 

Taşköprü Avcılar Atıcılar ve Olta Balıkçılar Derneği Başkanı Şükrü Gümüş, yaptığı açıklamada; “Doğaya salınan kuşların, doğaya adapte olana kadar vatandaşların yaklaşmaması ve kuşlara dokunmaması konusunda da doğal ortamına bıraktığımız noktalara yakın köylerimizde de vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Sülün kuşu doğaya zarar veren birçok haşere, kene ve böcekler yiyerek beslenir. Bu sayede ise ormanlarımız daha güvenli hale getiriyorlar. 4 ayrı bölgede 700 adet sülün kuşumuzu doğal ortamına saldık” dedi.

 

Gümüş önümüzdeki günler de ise keklik türlerinin de Taşköprü’ye bağlı belirli noktalarda doğal ortamına bırakılacaklarını belirtti. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum