“Bundan sonraki süreç hepimiz için zor”;

“Bundan sonraki süreç hepimiz için zor”

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı olağan toplantıları başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi yer aldı....

İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, gündem maddeleri öncesinde Kastamonu’da gerçekleşen sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Parçal açıklamasında; “Destek gönderen büyük, küçük bütün Belediyelere ve Özel İdarelere teşekkür ediyoruz. Bugün bize yarın onlara. Bölgelerde şu anda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor, tek tesellimiz can kaybı olmaması. Bundan sonraki süreç hepimiz için zor, buradaki hasarlarla ilgilenmemiz gerekecek” ifadelerine yer verdi.

PARÇAL; “ AFAD SİSTEMİ İLK KEZ KULLANILIYOR OLMASINA RAĞMEN ÇOK FAYDALI OLDU”

Başkan Güray Parçal, İGM Temmuz ayı toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, selin zarar verdiği alanlarda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğine vurgu yaparak; “Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok ama bir kaybımız var. Bütün Bakanlarımızın belli programlarına katıldık, isteklerimizi dile getirdik ve olayın bilgilendirmede bulunduk. Destek gönderen büyük, küçük bütün Belediyelere ve Özel İdarelere teşekkür ediyoruz. Bugün bize yarın onlara. Başka yerde olduğu zaman da Kastamonu İl Özel İdaresi olarak yardımlardan geri durmadık. Bundan sonra da her zaman, bizlere gerekli olunan durumlarda destek vermeye hazırız. Bu sefer merkez köylerimizde de sel oldu. Irmakların, çayların taşması ile mahsüllerde çok zarar var. Bazı barajların taşmasından dolayı, tarlaların sel baskınına neden oldu. Sadece Kastamonu değil, Dolusavaktan taşan suların Sinop’a Boyabat’a kadar zararı dokundu. Bölgelerde şu anda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor, tek tesellimiz can kaybı olmaması. Bundan sonraki süreç hepimiz için zor, buradaki hasarlarla ilgilenmemiz gerekecek. AFAD tarafından uygulanan alarm sistemi ilk kez kullanılıyor olmasına rağmen, çok faydalı oldu” dedi.

Toplantıda ele alınan gündem maddelerinden Abana ilçesi merkez mahallesinde Kaymakam Lojmanı olarak kullanılan bina ve bahçenin kamulaştırma yoluyla İl Özel İdaresi bünyesine katılması maddesi ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Doğa turizmi ve karavan projesi konusunda proje ve sözleşmeye ilişkin imza yetkisinin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi’ye yetki verilmesi maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesinin ardından son buldu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum