Tintin’e ilgi büyüyor;

Tintin’e ilgi büyüyor

Türkiye'nin birçok ilinde kullanılmaya başlayan scooter uygulaması, Kastamonu'da da hizmet vermeye devam ediyor. Her geçen gün vatandaşlar tarafından da ilginin arttığı ve kullanımının yaygınlaştığı tintin scooter; şehir içi ulaşımda büyük bir kolaylık sağlıyor....

Kimileri süreklilik haline getirirken, kimisinin ise alışkın olmadığı için ve detayını da tam bilmediğinden kullanmadığı ama kullananın da bir daha vazgeçemediği bir uygulama haline gelen bu scooterlar, şehrin birçok yerinde bulunarak hizmet sağlıyor. Birçok noktada bulunan scooter uygulaması,  'Tintin' adlı uygulamayla; 'Başlangıç 2 TL' ve her dakika başına da 1 TL ekstra ücretle çalışıyor.Scooterlar, telefonlara indirilen bir akıllı uygulama aracılığıyla kiralanabiliyor ve istediğin yere bırakabiliyorsun. Aynı zamanda 16 yaşından küçükler de kullanamıyor.


KARAGÜCÜK; “GİTTİM, GÖRDÜM, BİNDİM VE HEVESLENDİM”

 

Tintin Scooter Kastamonu yetkili bayi sahibi Sadık Karagücük, bu fikri başka şehirlerde görüp ilgisini çektiğini ve o şekilde ilk girişimlere başladığını belirerek; “ Bu fikir, esnaf olduğum için şehir dışına gidip geliyordum, oralarda gördüm ilk önce merak ettim, dedim ki bunun sistemi, durumu nedir. Başka bir firmanındı, uygulamasını indirdim baktım, bindim. Kısa mesafe sektörünü öldürmüşler açıkçası, otobüsten iniyorsun, yürüme mesafesinin hemen scooter ile gidebiliyorsun. Gittim, gördüm, bindim, heveslendim, ben Kastamonuluyum,sonra dedim ki neden Kastamonu’da olmasın? Araştırmasını yaptım, bayiliğini almak istiyorum, kimse de öncülük olmadı bana. Bir gün çalışırken, bir araç takip firması var onun vesilesi ile tintinin ana sahiplerine ulaştık. Sistemin ana sahibi ile tanıştık, Kastamonu’ya böyle bir şey getirmek istiyoruz dedik, kendileri ile konuştuk. Ortağım Eren ile bu işe girmeye karar verdik ve Bolu’ya giderek görüştük tekrar anlaşma sağladık ve bayilik üzerine biz bu işi aldık. Sistem başkasına ait ama geri kala her şey bize ait” ifadelerini kullandı.

“BİR GRUP İÇİN EĞLENCE ARACI, BİR GRUP İÇİN ULAŞIM ARACI”

Karagücük, ilginin de yoğun olduğunu belirterek; “Çoğu kişi dedi ki, ‘Benim aklıma gelmişti siz yaptınız helal olsun.’Şu anda Scooterın kullanımını, nedir, nerelerde kullanılır, nasıl kullanılır önce bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bir grup için eğlence aracı, bir grup için ulaşım aracı. Otobüsle bir yerden bir yere gitmek uzun sürerken, çok daha hızlı çok daha rahat bir şekilde gidilebiliyor. Çay boyu gayet müsait, temiz hava, ağaçların altında güzelce kullanılabiliyor aynı zamanda ulaşımı sağlıyorlar. Cumhuriyet Meydanı’nda olan bir kişi, Kışla Parkı’nda acil işi varken, trafikten ya da otobüs bulamamaktan gidemezken, hemen biniyor scootera işini hallediyor zamandan tasarruf ediyor ve verilen paralar da çok büyük paralar değil, dakikası 1 TL. Günümüze göre yakıt ve zamana bakılırsa bize göre çok uygun. Normalde zam yapmamız gerekiyor, ama biz yapmıyoruz, sebebi de şu; Sırf insanlar daha çok binsin, daha çok öğrensin diye. Biz şu anda para kazanmak için değil, sektörü Kastamonu’ya otutturmak için uğraşıyoruz. İlerleyen zamanlarda inşallah bunu da başaracağız” dedi.

“ŞU AN 50 ADET VAR HEDEFİMİZ 150 TANEYE KADAR HİZMET VERMEK”

Hedeflerinin 150 taneye kadar hizmet vermek olduğunu belirten Karagücük; “Şu an 50 adet scooter var, seneye inşallah 150 taneye kadar hizmet vermeyi düşünüyoruz. Bu sene ki potansiyeli ölçüp, seneye daha çok hizmet verip kimseyi mağdur bırakmamak için o da. Kullanırken, gece saatlerinde ışıklarını açmadan kullanılmamalı, kiraladıktan sonra üstünde düğme var 3 saniye basıldığında açılıyor ve her bas bırak yaptığında 3 tane modu var. Trafik İl Komisyonuna göre verilen hız limiti var. Modunu kendine göre ayarlayabiliyor insanlar. Örneğin; çocuğunun hızlı gitmesini istemeyen biri, birinci moda ayarlayıp kontrolü altında tutabilir. Yoğun trafikte kontrollü olsunlar, kazaya sebebiyet verebilir dikkatsizlik, en çok dikkat ettiğimiz konu bu. İki kişi binmesi hem yasak hem tehlikeli. Daha çok büyüyüp Kastamonu’ya hizmet vermek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

ERDEMLİ; “SÜREKLİ TERCİH ETTİĞİM BİR ULAŞIM ARACI”

Tintin kullanıcısı olan ve sürekli kullandığını ifade eden Eren Erdemli konu ile ilgili olarak; “Tintin’in Kastamonu’ya gelmesi, tüm halk için aktiviteli bir eğlence oldu. Yaşlısı genci, herkes gayet eğlenceli şekilde vakit geçiriyor. O tarz scooterları normalde bütçe olarak alamayacağımız için, kısa süreli de olsa böyle aktivitelerle kendimizi eğlendirip, arkadaşlarımızla daha iyi vakit geçirebiliyoruz. Uygulama olarak ve kullanış açısından çok rahat olduğu için, sürekli tercih ettiğim bir ulaşım aracı haline geldi. Dolmuştan veya taksiden ya da kendi aracımdan ziyade artık Tintin’i kullanmak bana daha mantıklı geliyor, maddi olarak da rahatlatan bir durum bu” şeklinde konuştu. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum