“Teyakkuza geçin”;

“Teyakkuza geçin”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Kastamonu ile birlikte 8 ilin Valiliğine ‘Çok İvedi Hava Durumu’ bildirisi gönderildi. Bildiride çok kuvvetli yağış yaşanacağı belirtilerek Valiliklere; “Bölgelerde meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı ilinizdeki riskleri de dikkate alarak, teyakkuza geçilmesi, gerekli tedbirlerin alınması, müdahale planlanmasının yapılması” çağrısı yapıldı....

Yarın itibariyle Batı Karadeniz’de etkili olacak yağmurun özellikle Sinop ve Kastamonu illerinde çok kuvvetli olacağı vurgulandı. Yapılan duyuruda,bu hafta sonu Batı Ve Orta Karadeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kastamonu’yla birlikte 8 ilde kuvvetli olacağı belirtildi.  Yapılan açıklamada yağışların, Sinop ve Kastamonu’da yer yer çok kuvvetli (51-75 KG/M2/12 SAAT) olması bekleniyor. Açıklamada, yaşanabilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

 “RİSKLERİ DİKKATE ALARAK TEYAKKUZA GEÇİN”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Kastamonu Valiliği’ne gönderilen bildiride; “Söz konusu bölgelerde meydana gelebilecek, olumsuz durumlara karşı ilinizdeki riskleri de dikkate alarak, teyakkuza geçilmesi, gerekli tedbirlerin alınması müdahale planlanmasının yapılması, müdahale birimlerinin hazır halde bekletilmesi ve yapılan faaliyetler hakkında başkanlığımıza bilgi verilmesine” denildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum