Öğrencilere bilgisayar desteği;

Öğrencilere bilgisayar desteği

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi tarafından, ihtiyaç bildiren Kastamonu Şubesi bursiyer öğrencilerine verilmek üzere gönderilen 15 bilgisayar, Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Kastamonu Belediyesi’nde yapılan törene Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt da katılım sağladı....

YURT; “ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARIYA ULAŞMALARI İÇİN ÇABA GÖSTERMEK GÜZEL BİR ŞEY”


Törende konuşan Başkan Vekili Yurt, bu etkinlikte emeği geçenleri kutladığını dile getirerek; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin başarılı öğrencilerimize dizüstü bilgisayarını sunan bu derneğe çok teşekkür ederim. Kendim de öğretmen, eğitimci olmam hasediyle gerçekten bu emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Öğrencilerimizi desteklemek, başarılı öğrencilerimizi başarıya ulaşmak için el emeği vermek, el açmak gerçekten çok güzel bir şey. Bu bağlamda derneğimizi başkanı olmak üzere tüm yönetimini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

ARIK; “ÖĞRENCİLERİMİZE ÖĞENİM YAŞAMLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ”


Törende konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kastamonu Şubesi Yazmanı Emin Arık ise; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 1989yılında kurulmuş, bugün 120 şubesi ile 90 bin öğrenciye dokunan bir kuruluş olarak önemli birişlevi yerine getirmektedir. Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Ekşi, unutulmaz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan'ı saygılarımızla anmadan geçemeyeceğiz. Işıklarda olsunlar. Yine önceki Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel'e sağlıkla uzun ömürler diliyor, saygılarımızı sunuyoruz. Şu andaki Genel Başkanımız Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyelerine, genel merkezimizçalışanlarına da teşekkürlerimizle saygılarımızı sunuyoruz.2019 Kastamonu da kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği  kurulumunda bugüne 74 öğrenciye burs verdi. Diğer seneler den farklı olarak, 15 öğrenciye Genel Merkez tarafından gönderilen dizüstü bilgisayarları öğrenciler ile buluşturuldu. Bugün burada bir araya gelme nedenimiz de Genel Merkezimiz tarafından gönderilen dizüstü bilgisayarların öğrencilerimize tesliminde birlikte olabilmek.Hepinize teşekkür ediyor, öğrencilerimize de öğrenim yaşamlarında ve sonrasında başarılar diliyoruz" dedi.

 “ÜYE SAYIMIZ 90'1 GEÇTİ”

Şube hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Emin Arık; “Bizler, Mustafa Afacan, Anıl Çokgürses, Mirati Madak 2011 yılından bu yana bu şubeyi açma çabasında idik. Amacımıza 2019 Ekim Ayı sonunda ulaşabildik. Şube kuruluş çalışmalarınıza başlayabilirsiniz bilgisi gelince Anıl Çokgürses, Dilek Günendi Akbaş, Emin Arık, Feray Yaylıcı, Prof. Dr. Hüseyin Yolcu, Mustafa Afacan ve Zahide Tufanyazıcı birlikte yola çıktık. Genel Merkez olurunu alınca işlemleri tamamladık. Kısa sürede üye sayımızı yeterli sayıya ulaştırarak 29 Şubat 2020 de ilk genel kurulumuzu yaptık. 14 Mart günü de açılış için davetiyeleri bile hazırladık, Genel Başkanımız açılışa gelecekti, ne yazık ki salgın başlayıp sokağa çıkma yasağı da gelince açılışımızı ertelemek zorunda kaldık, hala da yapamadık. Ama çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. 13 Şubat 2022 de 2. Genelkurulumuzu yaptık, yolumuza devam etmekteyiz. Çeşitli eğitimsel etkinliklerle eğitimsel katkılarsunmaya çalışıyoruz.Üye sayımız 90’ı geçti. Üye sayımızı arttırmayı ve üyelerimizin de bizlere katkı vermelerini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum