“Sizler mucize yarattınız”;

“Sizler mucize yarattınız”

Kastamonugücü Kadın Futbol Takımı ile Vali Avni Çakır Yurduntepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte bir araya geldi....

Kastamonugücü’nün şampiyon olarak TFF 2. Lig’e yükselmesi dolayısıyla düzenlenen yemekte, takım oyuncuları, teknik ekip ve yöneticilerle bir araya gelen Vali Çakır, oyunculara 2. Ligde başarılar diledi.Programda, Kastamonugücü adına kulüp başkanı ve takım kaptanı tarafından, Vali Avni Çakır’a plaket takdimi yapılırken, Vali Avni Çakır da sporculara ve teknik kadroya destekte bulundu.

 

ÇAKIR: “GEÇEN AY SİZLERİ SESSİZ SEDASIZ UĞURLADIK AMA ÇOK BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDINIZ”

Geçen ay, şehrin yoğun gündeminden dolayı takımı sessiz bir şekilde play-offlara gönderdiklerini dile getiren Vali Avni Çakır; “Geçen ay sizleri sessiz sedasız uğurladık ama çok büyük bir iş başardınız. Rakiplerinizi duyunca pek şans verilmiyordu. Sizler tabiri caizse mucize yarattınız. Kastamonu’nun ismini kadın futbolunda ciddi bir aşamaya taşıdınız. Bu sene mücadele ettiğiniz Yerel Lig’de oynamak bir seviye ama artık ikinci lige geçtiğiniz anda, futbol piyasasına hitap etmiş oluyoruz. Dolayısıyla Kastamonu’daki kadın futbolunu siz artık yeni bir segmente taşıdınız. Ayrıca siz sporcu kardeşlerimizin sahadaki müthiş özgüvenle mücadeleniz bu başarıyı getirdi. İnşallah önümüzdeki sezonda ulusal lig de başarılı olacaksınız. Kastamonu olarak biz sporun birçok branşında Ulusal liglerde mücadele ettiğimiz için, gücümüzü maalesef bölmek durumundayız. Bir tarafta İkinci Lig’de futbol takımımız, bir tarafta Süper Lig’de kadın hentbol takımımız. Dolayısıyla bazı kaynaklarımızı diğer branşlara tabii dağıtamıyoruz ama orada da, Kadın hentbol da Kastamonu’nun bir misyonu var, onun biraz daha ekonomik maliyetini tekrar dizayn edip o konudaki misyonumuzu devam ettirmek. Bunun yanı sıra İkinci Lig’de de bir takımımız var biliyorsunuz fakat bu da umutsuzluk yaratmasın kesinlikle, her zaman için maddi hem manevi gücümüzle kadın futbolcularımızın, hem basketbolcularımızın hem voleybolcularımızın yanında olacağız” dedi.

“ SPORLA KADIN BÜTÜNLEŞİNCE HER TÜRLÜ İMKANIMIZI ONLARA SERMEK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ”

Çakır; “Kadın ve genç olunca bizim kırmızı çizgimiz, sporla kadın bütünleşince gücümüzü her türlü imkanımızı onlara sermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Belki kaynaklarda sıkıntı yaşanıyor, olacak da bu da bir gerçek ama ilin tüm bileşenlerle, ilgilenenlerle gerekli konuşmaları yaptık, inşallah ligde imkan anlamında mahçup olmayacak seviyede mücadele edeceksiniz. Biz sizleri teşvik edeceğiz, imkanlar sunacağız sonra da sizlerden başarı bekleyeceğiz. Bunların hepsi karşılıklı, futbolcu üzerine düşeni yapacak, teknik kademe yöneticiler üzerine düşeni yapacak, bizlerde üzerimize düşeni yapacağız. Ama tekrar söylüyorum bizler mütevazı bütçeler kurup, büyük başarılar hedefleyen bir iliz. Gençlerin çoğunu elimizde tutacağız, ama aralarına da tecrübeli isimleri kaynaştırarak güzel bir takım oluşturacağız” ifadelerini kullandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum