Sergi, yıla damgasını vurdu;

Sergi, yıla damgasını vurdu

Her yıl geleneksel hale gelen Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi bu yıla da damgasını vurdu....

Araç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan yüzlerce el emeği göz nuru ürünün sergilendiği yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.

AYDIN; “724 KİŞİ KURSLARIMIZDAN BELGE ALDI”

Araç Otogarı önünde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Eğitmeni eşliğinde İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Aydın; “2021-2022 eğitim-öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce 41 kadrolu eğitici ve 8 usta öğretici ile kurslar açmıştır. 1 Eylül 2021 tarihinden itibaren 84 adet Mesleki ve Teknik alanda kurs açılmıştır. Kurslarımıza bin 417 kişi katılmış olup 724 kişi kurslarımızdan belge almıştır. Kurum bünyesinde açılan 22 kursumuz halen devam etmektedir.Kurslarımızdan 8 tanesi dış kurumlarla ortaklaşa yürütülerek iş birliği dâhilinde açılmıştır. Ayrıca 7 kursumuzda geri dönüşüm çalışmaları yapılmış ve 102 öğrencimiz bu kurslara katılmıştır.Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz Ankara ve İstanbul’da yapılan etkinliklerde ilçemizi temsil etmiş bu etkinliklerde kursiyerlerimiz tarafından ortaya çıkarılan ürünler sergilenmiştir” dedi.

Halk Oyunları gösterisinin ardından serginin açılış kurdelesi kesildi.Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar kursiyerlerin el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünleri inceledi. Ürünler katılımcılardan tam not aldı.Serginin 24 Haziran 2022 Cuma gününe kadar açık olacağı belirtildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum