Köylüden ahde vefa örneği;

Köylüden ahde vefa örneği

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, dernek binasında basın toplantısı düzenledi....

Yapıcıoğlu, yakın zaman önce kaybettikleri muhtarlar Ali Çavdaroğlu ve Hüseyin Karakethüdaoğlu’nu anarak sözlerine başlayan Yapıcıoğlu, iki muhtarın vefat etmesi nedeniyle yapılan ara seçimlerde, Yılancı Köyü ile Kaşçılar Köyü’nün ahde vefa gösterdiklerini belirterek Kastamonu ve Türkiye’ye örnek olacak bir davranış sergilediklerini söyledi.

Ara seçimlerde Yılancı Köyü muhtarlığına merhum Hüseyin Karalethüdaoğlu’nun yerine oğlu Kamil Karakethüdaoğlu’nun, Kaşçılar Köyü muhtarlığına ise merhum Ali Çavdaroğlu’nun yerine babası Cevat Çavdaroğlu’nun seçildiğini belirterek; “Burada bir vefa örneği sergilediler. Ben her iki köye de seçmenlerine de buradan çok teşekkür ediyorum. Bundan dolayı büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bu Türkiye’ye, Kastamonu’ya bir örnek olmalı” ifadelerine yer verdi.

YAPICIOĞLU: “SEÇİMLERDE ÇEKİŞME YAŞANSSAYDI AİLELERİMİZ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞAYACAKTI”

Dernek Başkanı Yapıcıoğlu, 2 acı kayıp yaşadıklarını belirterek; “Bir tanesi, Muhtarlar Derneği’nin kurucu üyesi Hüseyin Karakethüdaoğlu, bir diğer muhtarım da Ali Çavdaroğlu. 2 muhtarımın da hayat hikayesi biraz derin ve uzun. Hüseyin Karakethüdaoğlu, kardeşim benim başkan yardımcımdı. Yılancı Köyü’ne cami inşaatı yaptı, bitirdi. İnce işçilikleri kaldı. Ama ne yazık ki kalp krizi sonucu Ramazan ayında Kadir Gecesinde namazda vefat etti. Bunun ardından Ali Çavdaroğlu muhtarım yine Kaşçılar’da yola gelen bir caminin inşaatını, yoldan kaldırmak üzere yaptığı çalışmalarda kanser hastalığına yakalandı. O camiyi bitirdi ve Ramazan Bayramı’ndan sonra vefat etti. Her iki muhtarım da yaptıkları camilerde ilk namazı kendileri kıldı. Yani namazıyla beraber camiler ibadete açılmış oldu. Her ikisini de kaybetmiş olmaktan dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Kendilerini hiçbir zaman unutmayacağımızı, onları anılarımızla ve bıraktıkları eserlerle yaşatacağımızın sözünü Kastamonu Muhtarlar Derneği olarak veriyoruz. Bu süreçte yaşanan güzel olaylar da oldu. Ara seçimlere girildi. Bu ara seçimlerinde Yılancı Köyü Muhtarımız Hüseyin Karakethüdaoğlu’nun oğlu Kamil Karakethüdaoğlu’nu aday gösterdim. Bir başka aday çıkmadı. Kaşçılar bölgesinde de Ali Çavdaroğlu muhtarımın babası Cevat Çavdaroğlu amcamızı aday gösterdiler. Burada bir vefa örneği sergilediler. Ben her iki köyün seçmenlerine de buradan çok teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’ye, Kastamonu’ya bir örnek olmalı. Çünkü azimli bir şekilde çalışan, mücadele veren ve takdiri ilahi sonucu hayatını kaybeden muhtarlarımızın anılarına bu şekilde saygı duydular. Bu muhtarlık seçimlerinde köylerde çekişmeler yaşansaydı, bu ailelere derin bir acı ve üzüntü olacaktı. Bundan dolayı Kastamonu kendine yakışır bir ara seçim gerçekleştirdi. Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı olarak yönetimim ve üyelerimle, muhtarlarımızın yanında olacağımızı, merhum muhtarlarımızın yarım bıraktıkları işleri tamamlanması noktasında da elimizden gelen tüm çaba ve gayretleri göstereceğimizin sözünü veriyorum.”

KARAKETHÜDAOĞLU; “YARIM KALAN İŞLERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Yılancı Köyü’nün yeni muhtarı Kamil Karaethüdaoğlu ise, babasının izinden yoluna devam edeceğini belirterek şöyle konuştu; “Babam Hüseyin Karakethüdaoğlu’nun bıraktığı ve sonuna kadar severek yaptığı muhtarlık mesleğini kaldığı yerden devam ettireceğiz. Yılancı Köyü halkının ahde vefa göstererek bizi tekrar tercih ettiği için çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Kaldığı yerden, onun bıraktığı yerden devam edeceğim. Yarım kalan işleri tamamlayacağız. Başkanım Muammer Yapıcıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Babamın izinde yürümek istiyorum” dedi. 

ÇAVDAROĞLU; “OĞLUMUN EMNAETİNİ, KALDIĞI YERDEN DEVAM ETTİRECEĞİM”

Kaşçılar Köyü’nün yeni Muhtarı Cevat Çavdaroğlu ise; “Oğlum Ali Çavdaroğlu'nun bırakmış olduğu emaneti, Allah'ın izniyle kaldığı yerden devam ettireceğim. Kaşçılar Köyü halkının ahde vefa göstererek bizi tekrar tercih ettiği için çok teşekkür ediyorum” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum