Entegre’den bir ilk daha;

Entegre’den bir ilk daha

Kastamonu Entegre Yonga Levha Tesisi çalışanları, yaptıkları ayrıştırma makinesi ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescil belgesi almaya hak kazanırken, faydalı model tescil belgesini alarak da bir ilke daha imza attılar. Daha önce de çeşitli patent başvuruları olumlu neticelenen fabrikada bu sefer Kastamonu Yonga Levha çalışanları “Hydro Seperator” buluşu ile Türk Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescil almaya hak kazandı....


Yapılan açıklamada; “Şirketimiz, Kastamonu Yonga Levha “Hydro Seperator” makinesi ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan ilk faydalı model tescil belgesini almaya hak kazanmıştır. Kastamonu Yonga Levha Fabrikası olarak buluşu yapılıp seri olarak üretilen karışık atık biokütle malzemesi içinde istenmeyen malzemeleri uzaklaştırmak için geliştirilen “Hydro Seperator” 8 Mart 2017 tarih, 2017/3559 sayılı ve “Kompozit ağaç ürünleri üretiminde atık kütleyi ayrıştırmak için bir hidroseperator” başlıklı faydalı model başvurusu TR 2017 03559 Y sayılı Faydalı Model Belgesini alarak tescillenmiştir” denildi.

Makine sayesinde; yonga eleme işlemi sonrası standart dışı atık ağaç malzemelerin içinden kalın ve ince yongalar, taş, toprak, metal ve plastik esaslı malzemeler ”Hydro Seperator” ile ayıklama yapıldıktan sonra tekrar üretime kazandırılıyor. Bu sayede gerek hammadde giderini, gerek üretim maliyetlerinin düşürülmesini ve doğal kaynakların tüketilmesinin azaltmasına katkı sağlayan bir geri dönüşüm sağlıyor. (Vural Akkirpi)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum