Bölge halkına Atıksu Arıtma Tesisi bilgilendirmesi;

Bölge halkına Atıksu Arıtma Tesisi bilgilendirmesi

Dev proje olarak adlandırılan ve üreticilere temiz su imkanı sağlayan Atıksu Arıtma Tesisi dün Kastamonu Belediyesi yetkilileri, müşavir firma uzmanları ve müteahhit firma uzmanları tarafından bölge halkına anlatıldı....

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPA II dönemi Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı projelerinden Kastamonu Atıksu Arıtma Tesisi Projesi geçtiğimiz aylarda devreye alınmıştı. 


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPA II dönemi Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı projelerinden Kastamonu Atıksu Arıtma Tesisi Projesi geçtiğimiz aylarda devreye alınmıştı. Dev proje olarak adlandırılan ve üreticilere temiz su imkanı sağlayan Atıksu Arıtma Tesisi dün Kastamonu Belediyesi yetkilileri, müşavir firma uzmanları ve müteahhit firma uzmanları tarafından bölge halkına anlatıldı.

Gerçekleştirilen bilgilendirme ve tanıtım toplantısına muhtarlar ve tesis çevresindeki köy halkıyla birlikte Kastamonu Belediyesi yetkilileri, Kastamonu Belediyesi meclis üyeleri, Müşavir Firma Eptisa Mühendislik uzmanları, Müteahhit Firma- Gezer-Mass Kastamonu İş Ortaklığı uzmanları katıldı.

Tesis ile ilgili Kastamonu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Ümit Güler, Eptisa Müşavir Firma Uzmanı Ahmet Ergül, yüklenici firma sahibi Hüseyin Gezer, muhtarlar ve köy halkına fiziksel, biyolojik (azot ve fosfor giderimi) ve kimyasal su arıtma üniteleri, ultraviyole dezenfeksiyon sistemi, Solar çamur kurutma sistemi ve tesisin elektrik elde edilecek kojenerasyon sistemiyle ilgili bilgiler verdi.     


Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum