Harezmi sınıfı, Suyunu Koru Platformu’yla buluştu;

Harezmi sınıfı, Suyunu Koru Platformu’yla buluştu

Kuzeykent Ortaokulu tarafından, bir yıl önce eğitimini aldıkları Harezmi Eğitim Modeli’ni uygulamak amacıyla bu yıl Harezmi Sınıfı oluşturuldu. Harezmi Sınıfı, yaptıkları çalışmalar kapsamında Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır öncülüğünde oluşturulan ‘Kastamonu Suyunu Koru Platformu’nu okula davet etti....

Harezmi Sınıfı, yaptıkları çalışmalar kapsamında Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır öncülüğünde oluşturulan ‘Kastamonu Suyunu Koru Platformu’nu okula davet etti. Öğrenciler büyükleri tarafından desteklenmenin onurunu yaşarken hepsi birer ‘Su Muhafızı’ olarak öğrendikleri tüm bilgileri hayatlarına geçirmeye ve etraflarına örnek olmaya söz verdiler.

Platformun su tasarrufu konusundaki bilgilendirmeleri ile oluşturulan farkındalık, Harezmi Sınıfının amaçları ile birleşerek daha geniş alanlara yayıldı ve evlatlarına güzel bir gelecek bırakma yolunda adım atmanın mutluluğunu hep birlikte paylaştılar.

Kuzeykent Ortaokulu idarecileri ve Harezmi Sınıfı öğretmenleri bir yıl önce eğitimini aldıkları Harezmi Eğitim Modeli’ni uygulamak için bu yıl okullarında bir sınıf oluşturdu. Çalışmaları esnasında öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde güvenli etik ve ahlaki değerleri özümseyerek araştırmalar yapıyor, sorunları ve çözüm yollarını tartışıyor, anketler hazırlıyor, geziler düzenliyor, belirledikleri çözüm yollarını hayata geçirebilmek için Web 2.0 araçlarından robotik kodlamaya kadar pek çok 21. yüzyıl becerileriyle donanıyorlar.

SINIFLAR ‘HİS’ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Kuzeykent Ortaokulu Harezmi Sınıfı öğretmen ve öğrencileri çalışmalarını şöyle anlattı; “Harezmi sınıflarının hepsi kendine özgüdür ve farklı bir HİS yani Hayatın İçinden Sorun cümlesi üzerinde çalışır. Bizler yakın ve uzak çevremizi, ülkemizi hatta tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun belirlemeye çalıştık ve öğrencilerimizle uzun tartışmalar sonucunda ‘Su israfının küresel ısınmaya etkileri ve dünyamızı bekleyen tehlikeler’ HİS cümlemize ulaştık. Bu doğrultuda öğrencilerimiz günlük gerçek yaşam problemlerini tanımladı, bunları çözmek üzere algoritma tasarladı, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip yenilikçi fikirler ürettiler. Yıllardır her öğrencinin sorduğu yegâne soru olan ‘Öğretmenim bu bizim günlük hayatımızda ne işe yarayacak?’ sorusuna bu sınıfımızda en güzel cevapları buldular.” (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum