KEAH’ta ‘Nükleer Tıp’ hazırlıkları hızlandı;

KEAH’ta ‘Nükleer Tıp’ hazırlıkları hızlandı

Nükleer Tıp Uzmanı hekimi Dr. Ahmet Eren Şen, geçtiğimiz aylarda Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (KEAH) göreve başladı....

2015 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olan Dr. Şen, Meram Tıp Fakültesinde Nükleer Tıp ihtisasını tamamladı. 2022 yılı Ocak ayında Nükleer Tıp uzmanlığını aldı. Mart ayında Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlayan Nükleer Tıp Uzman Hekimi Ahmet Eren Şen, kurulum aşamasında olan Nükleer Tıp Ünitesi ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Şen, şunları kaydetti; “Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mart Ayında göreve başladım. Daha önceleri ek bir binada kurulan Nükleer Tıp Merkezi, KEAH’ta uzman hekim olmadığından maalesef açılıp hayata geçmemiş. Benim göreve başlamamla beraber kurulma çalışmalarını hızlandırdık. KEAH Başhekimimiz Prof. Dr. Zafer Ergül ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün verdikleri desteklerle şuan inşaat halinde olan ünitemizi ilerleyen zaman içinde tamamlayarak, doğasıyla tarihi stoklarıyla nefes kesen bu güzel şehrin yanında komşu illere de hizmet edecek bir ünite olacak. Hastanemizin zemin katına planladığımız Nükleer Tıp Merkezi’nde inşaat ve oda kurşunlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Kamuoyunun bilgisini tazelemek adına Nükleer Tıptan da söz etmek isterim. Nükleer Tıp, pek çok hastalığın tanı ve tedavisi için radyoaktif izotopların kullanıldığı bilim dalıdır. Organ fonksiyonlarının değerlendirilmesi için radyoaktif maddelerin kullanıldığı hastalıkların erken tanısının koyulması ve uygun tedavinin düzenlenmesinde önemli bir yere sahiptir. Nükleer Tıp, radyoaktif maddelerin gerek ağızdan gerek damar yoluyla hastaya verilmesiyle yapılan tetkik ve tedavi yöntemidir. Biz de burada radyoaktif madde kullanarak gama kamera cihazımızda tiroid ve paratiroid bezinin görüntülenmesi, kalp kasının kanlanmasının görüntülenmesi, böbrek, akciğer ve tüm vücut kemik görüntülenmesi gibi çeşitli organ ve sistemlerin görüntülemelerini yapmayı planlamaktayız. Ayrıca bazı tiroid hastalıklarında atom tedavisi için lisans alacağız. Civar bölgeye de hizmet edecek olan nükleer tıp ünitemizin Kastamonu’ya hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum