“Hadi hanımlar, dünyamıza bir iyilik yapalım”;

“Hadi hanımlar, dünyamıza bir iyilik yapalım”

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, Kastamonu’da yürüttüğü faaliyetlere hız kesmeden devam ediyor....

 Kastamonu Sanat tarafından, yeni bir proje olan Geri Dönüşüm Atölyesi’nde ilk çalışma gerçekleştirildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kooperatif Başkanı Serpil Durgut; “Bir kişinin, bir kağıt parçasını geri dönüşüme çevirmesinde dahi bu kadar faydalı olabiliyorsak dünyamız için! Hadi o zaman sevgili hanımlar hem eğlenelim hem öğrenelim hem de bilmeden çevremiz ve dünyamıza bir iyilik yapalım”

Özellikle ev hanımı kadınların, ekonomik olarak desteklenmelerini sağlayacak projeler geliştiren Kastamonu Sanat, yeni bir çalışma alanına daha imza attı. Kastamonu’da yürüttüğü faaliyetlere bir yenisini daha ekleyen Kastamonu Sanat yaptıkları çalışmalarla takdirleri üzerine topluyor.

“GERİ DÖNÜŞÜME FAYDA SAĞLAYABİLİYORSAK BU DÜNYAMIZ İÇİN”

Atölye çalışmalarına başlandığını duyuran Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut şu bilgilendirmelerde bulundu; “Geri dönüşümde üzerine tanımadığımız,en ufak bir kullanılmış nesneyi mutlaka değerlendiren değerli öğretmenimiz Mine Telli ile ilk atölye çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yoğun ilginize teşekkür ederiz. Geri Dönüşüm atölyemizde bugün atık kağıtlar ile harika çanta yapımlarına başlandı.Hanımlarımızın heyecan ve istekleri bizleri bir kat daha motive etti. Peki, biz neden geri dönüşüme bu kadar önem veriyoruz biliyor musunuz?Kağıt,karton,cam,plastik, metal gibi maddelerin geri dönüşümü ile birlikte doğal kaynakların tükenmesinin önüne geçilecektir.Kullanılmış kağıdıngeri dönüşümü hava kirliliğini yüzde 74-94, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını yüzde 45 azaltır. 1 ton atık kağıdın kağıt hamuruna katılması 8 ağacın kesilmesini önlemektedir.Bizlerde düşünüyoruz ki bir kişinin, bir kağıt parçasını geri dönüşüme çevirmesinde dahi bu kadar faydalı olabiliyorsak dünyamız için! Hadi o zaman sevgili hanımlar hem eğlenelim hem öğrenelim hemde bilmeden çevremiz ve dünyamıza bir iyilik yapalım.Başta bize bu güzel etkinliği gönüllü kazandıran Mine Telli öğretmenimize böyle güzel oluşumları bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyor, katılım sağlayan kıymetli hanımlarımıza minnetimizi iletiyoruz.Bir kadın kooperatifi olarak aile bütçelerine maddi ve manevi katkı sağlayacak bir oluşumu başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Şimdi sırada artık kumaşlarınız ile Yaşam Atölyemiz var. Birçok yenilik ve hedefler ile yola devam ediyoruz. Destekleyen herkese minnettarız.” (Haber Merkezi)


Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum