Selanik'in toprağı, Kastamonu'dan geçti;

Selanik'in toprağı, Kastamonu'dan geçti

Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden aldıkları toprağı Samsun'a ulaştırmak için yola çıkan 4 bisikletli İnebolu'ya ulaştı....

Yunanistan'ın Gümülcine kentindeki Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nin (ROBİS) 4 üyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesindeki  nar ağacının altından aldıkları toprağı, 1350 km pedal çevirerek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Samsun'a ulaştıracak.

Bisikletliler dün, saat 17.00 de İnebolu Türk Ocağı önünde çiçeklerle karşılandı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile Selanik'ten Samsun'a 1350 km bisikletle pedal çevirerek Ata toprağı taşıyan ekip 03 Mayıs ta yola çıktı. Birçok yerde gösterilerle karşılanan gurubu  geçtiğimiz akşam Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu Cide girişinde karşıladı.

Cuma sabahı 08.00 de Cide'den tekrar yola çıkılacak olan ekip bugün akşamüzeri  17.00 gibi İnebolu'da olacak. Ekibi İnebolu bisikletliler gurubu Özlüce'de karşılayacak. 1 Gece İnebolu'da konaklayacak olan bisikletliler 19 Mayıs günü, içinde Mustafa Kemal Atatürk'ün mumya heykeli olan Atatürk'ün makam aracı eşliğinde Samsun'a girecekler.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum