'Kastamonu'da en çok kullanılan uyuşturucu; metamfetamin';

'Kastamonu'da en çok kullanılan uyuşturucu; metamfetamin'

İl Genel Meclisi’nin gündeminde uyuşturucu yer aldı. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında neler yapılabileceği hakkında hazırlanan Çevre ve Sağlık Komisyonu raporu görüşüldü. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Şahan ve Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü katıldı....


“KASTAMONU’DA ORTAOKUL VE LİSELERDE UYUŞTURUCU KULLANIMI YOK”

Uyuşturucu konusuyla ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştiren polis memuru Ahmet Şahan, Kastamonu’da uyuşturucu kullanımı verileriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. En iyi narkotik polisi anne eğitimleri kapsamında ailelerden ‘Ortaokul ve liselerde uyuşturucu kullanılıyormuş’ ifadelerini duyduklarını belirten polis memuru Şahan, söz konusu durumla ilgili ‘Kastamonu’da ortaokul ve liselerde uyuşturucu kullanımı hiç yok. Ancak üniversitede var bizler bu konuyla ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz’ ifadelerine yer verdi. Şahan, ailelerin bu noktada iyi gözlem yapmaları gerektiğini belirterek, ‘Benim çocuğum yapmaz’ düşüncesinde olamamaları gerektiğinin altını çizdi.  

“EN ÇOK METAMFETAMİN KULLANILIYOR”

Polis memuru Şahan aynı zamanda Kastamonu’da en çok kullanılan uyuşturucunun Metamfetamin olduğunu belirterek, çok güçlü bağımlılık yapan bir uyuşturucu olduğunu belirtti. Kastamonu’da en çok kullanılan uyuşturucunun ise yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçlar olduğunu, doktor kontrolünde olmadan kesinlikle kullanılmaması gerektiğini kaydetti. 

“BİZLER SONUNA KADAR BU İŞİN PEŞİNDEYİZ”

Polis memuru Şahan son olarak; “Sonun kadar bu işin peşindeyiz. Büyük bir operasyon daha yaptık. Bizler üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz. Çevremizin, insanlarımızın, bu konuya karşı dikkatli olmaları yönünde bilgilendirilmesi için sizlerin desteğini bekliyoruz” diye konuştu. 

Bilgilendirme sunumu sonrasında İki Ekmek isimli kısa bir video gösterimi yapılarak uyuşturucu konusunda ailelerin daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Yeşilay Kastamonu Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü ise bağımlılık hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumların ardından gündem maddesi meclisin bilgisine sunuldu.  


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum