“Mayıs ayından sonra gerileyecek”;

“Mayıs ayından sonra gerileyecek”

Türkiye'nin enflasyonla mücadelesindeki yol haritasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz....

Hedefimiz enflasyonu aşağıya çekmektir. Attığımız, atacağımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye de başlayacaktır. Bunun yıl sonuna doğru daha olumlu istikamette neticeleneceğini söyleyebilirim” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI SIKINTILARIN FARKINDAYIZ”

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan;“Enflasyon, şu an sadece bizde değil küresel ekonomideki bozulmaların etkisiyle gelişmiş ülkeler başta olmak üzere her yerde bir mesele. Bugün Amerika'ya da Avrupa'ya da baktığınızda enflasyonda en yüksek seviyeler görülüyor. Bir de tabii dönemsel etkiler söz konusu. Elbette bu sorunun bizim vatandaşlarımız açısından oluşturduğu sıkıntıların farkındayız ve bunların giderilmesi için ne gerekiyorsa onu yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.

“HEDEFİMİZ ENFLASYONU AŞAĞIYA ÇEKMEKTİR”

Bütün gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Erdoğan; “Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz. Hedefimiz enflasyonu aşağıya çekmektir. Attığımız, atacağımız adımlarla inşallah mayıstan sonra gerilemeye de başlayacaktır. Bunun yıl sonuna doğru daha olumlu istikamette neticeleneceğini söyleyebilirim” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum