Taşköprü'de lise öğrencilerine orman yangını bilinci;

Taşköprü'de lise öğrencilerine orman yangını bilinci

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde “Orman Yangınları Nasıl Meydana Gelir, Toplum Ne Yapmalı ?” konulu bilim söyleşisi düzenlendi....

Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Taşköprü Sevim Tokatlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Orman Yangınları Nasıl Meydana Gelir, Toplum Ne Yapmalı ?” adlı seminer gerçekleştirildi.

"YANGINLARIN%90 ORANINDA İNSAN KAYNAKLI OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR"

Rektör Yardımcısı Küçük TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında şu ifadelere yer verdi: "Topluma biyolojik, ekolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak birçok fayda sağlayan ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi insan hayatı için büyük önem arz etmektedir. Ancak ormanlar birçok biyotik ve abiyotik faktörün tehdidi altında bulunmaktadır. Bunların en önemlilerinden birisi de son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak oldukça sık yaşanan ve tahribat gücü fazla olan orman yangınlarıdır. Yangınların sebepleri incelendiğinde ise %90 oranında insan kaynaklı olduğu görülmektedir. Orman yangınlarının önlenmesinde en ucuz ve en etkili yöntemlerden birisi de yangın çıkmadan önce koruyucu tedbirlerin alınmasıdır. Bu tedbirlerin en başında ise yangının çıkmasında en temel faktör olan insanların eğitimi ve toplumun bilinçlendirilerek farkındalık oluşmasının sağlanması gelmektedir. Bu seminerde de orman yangınlarının nasıl meydana geldiği ve yangınların önlenmesi için toplum olarak neler yapılabileceği üzerinde durulmuştur".

 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum