“Bu fiyatı komisyon belirliyor”;

“Bu fiyatı komisyon belirliyor”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Emin Çınar, İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hikmet Erbilgin’in Kuzeykent’te yarın yapılacak olan ihaleyle satışa çıkacağı tartışmalı parselle ilgili açıklamalarda bulundu....


Hikmet Erbilgin söz konusu arsayla alakalı yaptığı açıklamada arsa bedelinin değerinin çok altında bir fiyata satışa çıkarıldığını dile getirerek arsa bedelinin 200 milyon TL değerinde olduğunu öne sürmüştü. MHP İl Başkanı Emin Çınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ticaret Odası, Belediye ve piyasadaki emlakçılardan oluşan bir komisyonla belirleniyor. Ticaret Odası’ndaki komisyon arsa değerine oluşturulan bu komisyon karar veriyor. Yan taraflarındaki emsallerine bakarak bu karara varılıyor. 67 milyondan teklife çıkacak. Verilen öngörülen teklifin altında bir teklifle zaten ihale yapılıyor. İhaleyi Belediye Başkanlığı’nın iptal yetkisi var. Belki burası 300 milyona da satılabilir. 200 milyon deniliyorsa o zaman CHP bir komisyon kursun, 150’ye alsın.”

“O DÖNEMDE BU ARSAYI DAHA DA KIYMETLİ HALE GETİREBİLİRDİK’ DEDİK”

Konuşmasının devamında Kastamall AVM ile ilgili sürece de değinen İl Başkanı Çınar; “31 Mart Mahalli idareler seçimleri öncesi Kastamall AVM’nin şuan ki bulunduğu yerle alakalı daha yüksek rakamla arsa satışının gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştuk. Bir ihale uygulandı bu konudaki fikir ve düşüncelerimizi ifade ettik. O dönemde Belediye’ye‘Bu arsayı daha da kıymetli hale getirebilirdik’ dedik. Daha sonrasında burayla alakalı talepleri gündeme aldık. Burada taahhüt edilen plan program çerçevesinde eksik olan kısımların firma tarafından tamamlanıp ondan sonra iskan verilebileceğini söyledik. Belediyemiz burasıyla alakalı tüm eksiklikleri tamamlattırarak gitmiştir” dedi.

“O BU SAMİMİYETSİZLİKLERİ BIRAKSIN”

Kuzeykentteki arsa hakkında konuşmasını sürdüren İl Başkanı Çınar, şöyle devam etti; “Kuzeykent’teki arsa neye göre böyle bir miktarı ortaya koymuştur? Erbilgin burası satılmamalı burası Kuzeykent mahallesinde kalan son yeşil alan. Öyle iddia ediyor. Ondan sonraki basın toplantısında çıkıyor isterlerse büyükşehirlerle yapılarak protokolle kültür merkezi ve alışveriş merkezlerinin olduğu bir merkez yapabiliriz. Kaldı ki Erbilgin ne konuştuğunun farkında değil. Önce burası son yeşil alan diyor, olmadı polyannacılık yaparak içerisinde işyerlerinin bulunduğu bir tesis haline getirebiliriz diyerek sunuyor. Belediyemiz burayı satışa çıkardı. Bu satıştan elde edeceği geliri herhalde kendi ceplerine değil Kastamonu halkının yine belediyecilik anlamındaki hizmetleri için kullanılacak. Geçmiş dönemden bize gelen bir borç var ve bunu bizim azaltmamız lazım. Yatırımlarımızı hızlandırmamız lazım. Vatandaşlarımıza vadettiğimiz projelerimizi tamamlamamız lazım. O bu samimiyetsizlikleri bıraksın. Biz Cumhur İttifakı bünyesinde zaten belediye olarak bakanlarımızla olan işbirliğimizle ve bunların destekleriyle beraber Kastamonu’ya birçok hizmeti getirme faaliyeti içerisindeyiz. Görüyorsunuz, DSİ ile yapılan protokolle Karaçomak dersindeki dere ıslah çalışmaları şehir parkı 240 bin metrekare. Hikmet Erbilgin’den Kastamonu Belediyesine 240 bin metrekarelik Kuzeykent’e katma değer getirecek bir alanı Kastamonu’ya kazandırdı diyerek bir teşekkür ifadesi duydunuz mu? Yapıcı muhalefet neresinde bunun?”

“BİR DEDİĞİYLE YARIN DEDİĞİ TUTMAYAN BİRİYLE MHP İL BAŞKANI MUHATAP OLMAZ”

Konuşmasında CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin’e eleştiri yönelten İl Başkanı Emin Çınar; “Hikmet Erbilgin’in bir özelliği var. Zaman zaman bu noktada beni de eleştirirdi. Kendisiylemuhatap olmamam noktasında. Bugün dediğiyle yarın dediği tutmayan bir insanla Milliyetçi HareketPartisiİl Başkanı muhatap olmaz. Önce kendisini tutarlı siyaset yapmaya davet ediyorum. Aynı şahsiyet ben aslında bunları biliyorum diyor. Ama mecburen siyaset yapmak için bu ifadeleri dile getiriyor. Bunları bizim duymadığımızı zannediyor ama bizim onun her attığı adımdan haberimiz var. Milliyetçi Hareket Camiasının içerisinde zaman zaman söylemleriyle nifak sokmaya çalışan bir siyasetçi. O yol arkadaşlarını tercih etti. Onların yol arkadaşları HDP ve onun destekçileri olan siyasetçiler. Milliyetçi Hareket Partisi hem ülkemize hem Kastamonu’muza belediyemiz vasıtasıyla ve diğer alanlarda devam etme gayreti içerisinde” dedi.  (Nihan Kıran)

Ft. arsa

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum