KÜ'den başarı üstüne başarı;

KÜ'den başarı üstüne başarı

Kastamonu Üniversitesi, SCImago tarafından araştırma, inovasyon ve sosyal kategoriler dikkate alınarak 2022 yılı için yapılan dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında 706’ncı sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı....

KÜ aynı zamanda Q1-Q4 arası kalite kategorisine göre de Q1 kategorisinde yer aldı.

KÜ “araştırma” alanında ülkemizdeki üniversiteler arasında 25’inci sırada yer alırken, dünyada 414’üncü sırada, “inovasyon” alanında ise Ülkemizde 36’ncı sırada, dünya sıralamasında 428’inci sırada yer aldı.

SCImago 2022 yılı sıralamasında dünyadaki farklı üniversitenin yer aldığı 4 bin 364 üniversite arasından ise KÜ,706’ncı sırada yer aldı.

Türkiye'de 132 üniversitenin yer aldığı listede ilk üç sırada Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Ankara ve İstanbul Teknik Üniversitesi yer alırken, KÜ 35’inci sıraya yerleşmeyi başardı.

KÜ alt bilim dalları dikkate alınarak yapılan sıralamada “ormancılık” alanında Ülkemizde birinci sırada yer alırken, dünyada 304’üncü sırada yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

KÜ, Ülkemizdeki üniversiteler arasında çevre bilimleri alanında 18’inci sırada, biyoloji bilimleri alanında 21’inci sırada yer aldı.

Sıralamaya aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

https://www.scimagoir.com/rankings.php?sector=Higher+educ.&country=TUR&ranking=

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum