Büyükdemirci: Krizin panzehri erken seçim;

Büyükdemirci: Krizin panzehri erken seçim

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Eda Büyükdemirci hayat pahalılığı ve zamlar hakkında açıklamalarda bulundu....

Büyükdemirci; “Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Örgütü olarak uzun süredir devam eden hane ziyaretlerimizi Ramazan ayının da gelmesi ile beraber artırmış bulunmaktayız. İl ve ilçe yöneticilerimizle birlikte bu şehrin tüm mahallelerinde, köylerinde bir süredir sahadayız. Hemşerilerimizin kapılarını çalıyor, dertlerini dinliyoruz. Biz bu memleketin ve ekonominin ahvalini Bakan Nebati’nin ışıldayan gözlerinde değil, hemşerilerimizin gözlerinde görüyoruz. Tüm uyarılarımıza rağmen Saray’ın ekonomi yönetiminde yaptığı hataların sonucu olan hayat pahalılığının tüm yükünün halkın sırtına yüklendiğini görüyoruz. TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla dahi 3 milyon 579 bin işsizin olduğu ülkemizde, bizlere kapılarını açan hanelerde çoğu zaman birden fazla işsiz hemşerimizin olduğunu görüyoruz. Son zamlarla beraber 6 lira olan dolmuş ücretleri nedeniyle, işe gidip gelebilmek için günde en az 12 lirasını ayırması gereken hemşerilerimizin artık günde 1 saat yürüyerek işlerine gittiklerini, yani Kastamonulular için dolmuş kullanmanın dahi bir lüks haline geldiğini görüyoruz” dedi.

“TÜM SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELİRİZ”

Ekonomik sıkıntıların erken seçimle çözülebileceğini iddia eden Eda Büyükdemirci; “Sarayın şaşalı iftar davetleri ile her seferinde gözümüze soktuğu Lale Devri’nin bu halkın yanından bile geçmediğini görüyoruz. Yakıt fiyatlarına her gün gelen zamları artık takip dahi edemeyen hemşerilerimizin, araçlarını kapılarının önünden hareket ettirmeye korktuğunu görüyoruz. Sofralarına misafir olduğumuz öğrenci arkadaşlarımızın, artan bilet fiyatları nedeniyle bayramda ailelerinin yanına gidemediklerini görüyoruz. İtibarından tasarruf etmeyen iktidarın halka reva gördüğü bu yoksulluk karşısında, halkın daha iyi bir yaşam hayalini görüyoruz. Buradan bir kez daha söylüyoruz, bu büyük yönetim krizinin panzehri bir an önce yapılacak olan erken seçimdir. 20 yıllık AKP iktidarının ekonomide, demokraside, kurumlarda, temel hak ve özgürlüklerde yarattığı tahribatı giderecek olan, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu ülkeyi birinci sınıf demokrasiye ve refaha kavuşturacak olan bizleriz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak işsizliği bitirmeye hazırız, hayat pahalılığını bitirmeye hazırız. Biz milletimize güveniyoruz. Biz kendimize güveniyoruz. Tüm sorunların üstesinden geliriz. Yeni kadrolarla, yeni kurumlarla, yeni kurallarla ülkemizi biz ayağa kaldırırız. Biz hazırız, milletimiz hazır" diye konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum