‘Kastamonu’nun ismini uyuşturucuyla lekeliyorlar’;

‘Kastamonu’nun ismini uyuşturucuyla lekeliyorlar’

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Meclis genel kurulunda görüşmelerine devam edilen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanun Teklifi üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye’de artan uyuşturucu kullanımı ve İnebolu Belediyesi’ne ait resmi zabıta aracının karıştığı uyuşturucu skandalını gündeme taşıdı....

16 Nisan 2022 tarihinde İnebolu ilçesinde düzenlenen operasyonda belediyeye ait resmi zabıta aracında yaklaşık 200 adet uyuşturucu hap yakalandığını söyleyen Baltacı, bu operasyonda yakalanan şahısların, 2021 yılı Ekim ayında gerçekleşen bir başka operasyonda yakalanan şahıslarla arasındaki bağın ilçede bir şebekenin varlığını işaret ettiğini iddia etti.

Söz konusu iki operasyona karışan isimlerden birinin AK Parti İnebolu İlçe Teşkilat Başkanı, İnebolu Devlet Hastanesi müdürü, esnaf ve bir belediye personeli olduğunu kaydeden Milletvekili Baltacı, bugün Kastamonu’yu ziyaret edecek olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da “Haberi olsun, fotoğraf çektirmediği bu üç-beş torbacı var, onu da İnebolu'da bulabilir” sözleriyle göndermede bulundu.

“DEVLETİN KURUMLARINI UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE ETKİN VE UYUMLU BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIRMAK DAHA ÖNEMLİ”

Milletvekili Hasan Baltacı şunları söyledi; “Önümüzde bir spor kanunu var, geneli itibarıyla olumlu bulduğumuz ve bazı maddelerine de katkı sunduğumuz bu kanun teklifini şimdi görüşüyoruz. Şimdi, kanun teklifinin genel gerekçe kısmına baktığımızda şu ifadelerle başlıyor: 1'inci paragrafta "Anayasa'nın gençliğin korunması başlıklı 58'inci maddesi uyarınca gençleri alkol düşkünlüğü, uyuşturucu madde, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri almak." diyor ve devam ediyor. Doğrudur, uyuşturucuyla mücadelede gençlerin spor yapması ve spor yapacakları olanakların artırılması önemlidir ama daha da önemlisi devleti bütün kurumlarıyla birlikte uyuşturucuyla mücadelede etkin ve uyumlu bir şekilde çalıştırmaktır. Bu konuda gösterilecek en ufak bir zafiyetin toplumsal bedeli olabildiğince yıkıcı olacaktır ve olmuştur.”

“RAKAMLAR ORGANİZE BİR KÖTÜLÜĞÜ İFADE EDİYOR”

“Bakın, 2021 Dünya Uyuşturucu Raporu'na göre en fazla kokainin yakalandığı ülkenin 20 tonla Türkiye olduğu belirtilmiştir. Yine, en çok eroinin ele geçirildiği üç ülkenin Türkiye, İran, Pakistan olduğu ve bu ülkelerin 2019'da küresel pazarın toplamının yüzde 48'ini oluşturduğu vurgulanmıştır. Türkiye, artık dünyada uyuşturucu trafiğinin transit ve kilit ülkeleri bataklığına saplanmış ve liste başında olmuş bir ülkedir. Bu rakamlarla gelinen aşama şunu gösteriyor: Türkiye'de uyuşturucuyla mücadelede zafiyetten daha fazlasının olduğunu, organize bir kötülüğün olduğunu ifade ediyor. Bu öyle bir organizasyon ki uyuşturucu baronundan torbacısına kadar İçişleri Bakanıyla herkes fotoğraf çektirebiliyor ve öyle bir organizasyon ki Türkiye'nin limanlarında uyuşturucu yakalandığında tek bir kişi bile gözaltına alınmıyor. Kamuoyu baskısı ya da bir klik çatışması olursa birkaç kişi ön kapıdan alınıp arka kapıdan bırakılıyor.”

“BİZ DUYURMASAK AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEKİ GÖREVİNDEN BİLE ALINMAYACAKTI”

“Uyuşturucu ticareti ne yazık ki Türkiye'de artıyor çünkü bu işi yapanlar yakalanma riskinin en düşük olduğu ve hukukun üstünlüğünün olmadığı ülkeleri tercih ediyor. Durum böyle olunca iş giderek tabana doğru yayılıyor. Mesela Anadolu şehirlerinde uyuşturucuyla yakalanan AK Partili yöneticiler korunup kollanıyor. Operasyonların üstü siyasi baskılarla örtülüyor. Hatırlayın pudra şekeri çeken Kürşat'ı. Ne oldu o işin sonu, bilen var mı? Yok. Mesela Aile ve Sosyal Hizmetler Kastamonu İl Müdürlüğü’nde çalışan ve 594 adet uyuşturucu hapla yakalanan şahıs eğer biz olayı kamuoyuna duyurmasaydık görevinden bile alınmayacaktı. Yedi ay yedi gün sonra biz açıklama yapınca gözaltına alındı, sonra kısa bir tutukluluk, şimdi serbest bırakıldı ve dışarıda geziyor. Bu şahsı yedi ay yedi gün boyunca görevde tutanlarla ilgili tek bir işlem yapılmadı.”

“İNEBOLU BELEDİYESİ’NE AİT RESMİ ZABITA ARACINDA UYUŞTURUCU HAP YAKALANDI”

“Bakın, cumartesi günü İnebolu ilçesinde bir operasyon gerçekleştirildi. İlçede esnaf olan bir şahıs ile bir belediye personeli İnebolu Belediyesi’ne ait zabıta aracında 200 adet uyuşturucu hapla yakalandı. Zabıta aracındakilerden biri belediye çalışanı, bir diğeri esnaf. Bu esnaf aynı zamanda İnebolu Devlet Hastanesi Müdürünün kayınbiraderi ve aynı zamanda AK Parti İnebolu Teşkilat Başkanının eniştesi. Kim bunlar? Bunlar, 2021 yılı Ekim ayında İstanbul'dan İnebolu'ya dönerken araçlarında çok sayıda uyuşturucu hap yakalandığı ortaya çıkan AK Parti İnebolu Teşkilat Başkanı ve hastane müdürü. İşin içinde kimler var? AK Parti Teşkilat Başkanı var, AK Parti'nin atadığı hastane müdürü var, bu ikisinin akrabası var, belediye personeli var, bir de Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde çalışırken 594 adet uyuşturucu hapla yakalanan İnebolulu şahıs var. Her şeyi üst üste koyduğunuzda İnebolu'da bir şebekenin varlığına işaret ediyor her şey.”

“SESSİZ KALANIN, GÖZ YUMANIN, KORUYANIN KOLLAYANIN YAPTIĞINI YANINA KÂR BIRAKMAYACAĞIZ”

“Operasyonlar yapılıyor, yapılmıyor değil ama sonuçta hiç kimseye hiçbir şey olmuyor. Herkes sanki hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam ediyor. Çünkü birileri bu şahıslara kol kanat geriyor, onları çok yakından tanıyoruz. Her fırsatta millî ve manevi değerlerimizin arkasına saklanarak siyaset yapıp milletin çocuklarını uyuşturucuyla zehirleyen çetelere kol kanat gerenleri yakından tanıyoruz. Sessiz kalanın, göz yumanın, koruyanın kollayanın yaptığını yanına kâr bırakmayacağız. İnebolu'nun, Kastamonu'nun ismini uyuşturucuyla lekeleyen çetelerle mücadeleye devam edeceğiz.”

“İNEBOLU ŞEREF MADALYASIDIR, İNEBOLU İSTİKLAL YOLU’DUR”

İnebolu şereftir, İnebolu şeref madalyasıdır, İnebolu İstiklal Yolu’dur, kurtuluş yoludur. Böylesi kıymetli, böylesi değerli bir ilçeyi uyuşturucu trafiğinin konusu hâline getirenleri, ar damarı çatlamış olanları biliyoruz ve mücadele etmek de boynumuzun borcudur. Son olarak sayın Süleyman Soylu hafta sonu Kastamonu'yu ziyarete gelecekmiş. Haberi olsun, fotoğraf çektirmediği bu üç-beş torbacı var, onu da İnebolu'da bulabilir.” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum