KÜ'de akademisyenler iftarda buluştu;

KÜ'de akademisyenler iftarda buluştu

Kastamonu Üniversitesi'nde iftar programı düzenlendi. Üniversitenin Merkez Yemekhanesinde Rektör Ahmet Hamdi Topal’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programında akademisyenler bir araya geldi....

İftar yemeğine, Rektör Topal ile birlikte KÜ üst yönetimi ve akademisyenler katıldı.

İftar öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. İftarın ardından Rektör Ahmet Hamdi Topal bir konuşma gerçekleştirdi.

"PANDEMİ SÜRECİ PEK ÇOK AÇIDAN ETKİLEDİ"

Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Rektör Topal, “Pandemi süreci bizleri pek çok açıdan etkiledi. Üniversitemizde eğitim-öğretim süreci, sizlerin özverili çalışmalarıyla beraber devam etti. Önceki dönemlerden aşina olmadığımız bir uzaktan eğitim-öğretim sürecini sizlerin sayesinde neredeyse eksiksiz tamamladık. Bu yönüyle pek çok üniversite arasında öne çıkan bir üniversite olduk. Sizlere Üniversitemiz adına şükranlarımızı arz ediyorum. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

"VARLIK SEBEBİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ"

Ramazan ayının önemine değinerek bu tür etkinliklerin Üniversite personeli arasındaki birlik ve beraberliği olumlu anlamda etkilediğini söyleyen Rektör Ahmet Hamdi Topal, “Ramazan ayı vesilesiyle bir aradayız. Kadim medeniyetimizin bariz vasıflarından bir tanesi olan yardımlaşmanın ve dayanışmanın öne çıktığı bu ayda iftarlarımız, Üniversitemizde öğrencilerimizle birlikte devam ediyor. Bugün de sizlerle beraber olduk. Ramazan ayı inşallah hem Üniversitemizde hem de ilimizde birliğin, beraberliğin, huzurun pekişmesine vesile olur. Bugün itibariyle Üniversitemizde 26 Bin 39 öğrencimiz eğitim görmekte. Biz büyük bir aileyiz ve ailemizin 3 önemli parçası var. Bunlardan ilki, varlık sebebimiz öğrencilerimiz. İkincisi akademik personelimiz ve üçüncüsü ise idari personelimiz” dedi.




"YABANCI UYRUKLU ÜNİVERSİTEMİZİN ÜLKELERİNDEKİ TEMSİLCİLERİ OLACAKLARDIR"

Öğrencilerin Üniversite için değerli olduğunu belirten Rektör Topal, “Kastamonu Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimiz aileleri tarafından bizlere emanet edilmiştir. Öğrencilerimizin sadece sınıflarında derslerine girerek eğitim öğretim süreçlerinde takibini yapmamız değil, aynı zamanda her anlamda yanlarında olmamız gerekir. Bu yönüyle sizlerden öğrencilerimiz ile daha fazla ilgilenmenizi istirham ediyoruz. 53 ülkeden ailelerince bizlere emanet edilen yabancı uyruklu dediğimiz ama bizler için yabancı uyruklu olmayan, artık bizden olan öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerimiz gelecekte Üniversitemizin ülkelerindeki temsilcileri olacaklardır. Öğrencilerimizin her birinin bizlere zimmetli olduğunu ve onların her bir sorunuyla ilgilenmemiz gerektiğinin altını çizerek söylüyorum” dedi.

"HİZMETE AÇACAĞIMIZ ALANLARIMIZLA BİRLİKTE GELECEK 5 YILIN PLANINI DA YAPMIŞ OLDUK"

Konuşmasının devamında KÜ'de gerçekleştirdiği projelere, çalışmalara ve etkinliklere değinen Rektör Topal, “Sizlerinde destekleriyle pek çok işi başardık. İlahiyat Fakültesi binamız ve Kastamonu Meslek Yüksekokulu binamızı tamamlayarak, hizmete açtık. Yeni tamamladığımız ve fiilen hizmet veren Kastamonu Teknokent İdare ve Kuluçka Merkezi yeni binasında faaliyetlerine başladı. Yine adını Bayrağımızın ay ve yıldız öğelerini bir araya getirerek belirlediğimiz Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezimiz de hizmete girerek, hem personelimizin hem de öğrencilerimizin ve aynı zamanda Kastamonulu hemşerilerimizin de hizmetine açıldı. Tıp Fakültesi morfoloji binasını da yakın zamanda hizmete açıyoruz. Personel lojmanı olarak kullanacağımız 128 dairelik lojmanlarımızın da çok yakında hizmete gireceğini de ifade etmek isterim. Hizmete açacağımız alanlarımızla birlikte gelecek 5 yılın planını da yapmış olduk. Sizlerle birlikte bu planların gereğini yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”  diye ifade etti. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum