“Sel ve heyelanlarda artış olacak gibi duruyor”;

“Sel ve heyelanlarda artış olacak gibi duruyor”

Kış aylarında ve özellikle Mart ayında yoğun bir şekilde etkisini gösteren karların erimesiyle ilimizin bazı bölgelerinde toprak kayması ve heyelanlar arttı....

Son olarak Pınarbaşı’ya bağlı Boğazkaya Sodura mevkiinde gerçekleşen heyelan nedeniyle ağaçlar köklerinden söküldü.

Heyelan bölgesine giden Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, meydana gelen heyelanlardan dolayı hayatın olumsuz etkilenmemesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek; “Özellikle nisan, mayıs aylarında karların erimesi son derece etkili. Buna yaz yağmurları da etki ederse Allah göstermesin sel ve heyelanlarda artış olacak gibi duruyor” dedi.

YAŞAR; “YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇTIK”

Yoğun kar yağışlarının yaşandığı çok sert bir kış mevsimini geride bıraktığımızı hatırlatan Başkan Şenol Yaşar, “Sert geçen kış mevsiminin ardından tabii ki sonrasında maalesef heyelanlar başladı. Doğa acı yüzünü göstererek Boğazkaya Sodura mevkiinde devasa bir heyelan meydana geldi. Önceki günlerde başta Ilıca Şelalesi ve Horma Kanyonu yolu olmak üzere birçok mevkide heyelan meydana gelmiş yollar ulaşıma kapanmıştı. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda bu yolları kısa sürede ulaşıma açtık” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ OLSUN”

Vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyaran Başkan Yaşar; “Mevsime bağlı olarak havaların ısınması yeni doğal olaylara yani heyelan ve sel dönemine girdiğimizi gösteriyor.. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarına kadar yaşanabilecek olumsuzlukların bir doğal afete dönüşmemesi için vatandaşlarımızın daha bilinçli ve dikkatli olması gerekiyor” dedi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum