‘Kapılarınızı kilitleyin’;

‘Kapılarınızı kilitleyin’

Merkez İlçe Muhtar Toplantısı, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi....

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda köylerde yaşanan hırsızlık sorununa dikkat çeken Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu; “Hurdacıların izinsiz bir şekilde köylerde hurda toplanmalarından ve yaşanan hırsızlıktan şikâyetçiyiz” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili olarak cevap veren İl Emniyet Asayiş Şube Müdürü Murat Güven ise; “İl bazında ev ve araba hırsızlık olayımız yok. Genelde metruk binalardan ya da az kullanılan evlerde bakır malzemelerin çalınması gibi olaylar var. Kapılarınızı kilitlemeden çıkmayın. Kilitlemezseniz kilit düşürme yöntemiyle evinize girerler, önce evin fotoğrafını çekerler, evden çıkarken de aynı şekilde bırakır giderler, siz hırsızlığı günler sonra ya da aylar sonra fark edersiniz. Onun için kapılarını kilitleyin” diye konuştu.

 

YURT; “DEFİN İŞLEMLERİNDE TAHTADAN BETONARMEYE GEÇTİK”

 

Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz’ın açılış konuşmasının ardından katılımcıları selamlayan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt; “Belediyemiz yoğun olarak yaz sezona girmiştir. Her alanda çalışmalarımız başladı. Kıştan dolayı mahallelerimizde sokaklarımızda bozulmalar oldu. Bu bozuklukların tamiratları acele bir şekilde başlatıldı. Mahalleniz ile taleplerinizi iletmenizi istiyoruz. Taleplerinizi, ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız. Mahallenizde eğer kapı numaralandırmaları ile ilgili bir aksaklık varsa, bizde en kısa zamanda bu aksaklığı gideririz. Hayvanlarla ilgili yaşanan sorunlarımız var. Onun için biz elimizden geleni yapıyoruz. Barınağımız dolmuş bir vaziyette. Ortaklaşa bir çalışma yaparak bu sorunu çözebiliriz. En kısa zamanda gereken tedbirlerinde alınması gerektiğini düşünüyoruz. Defin işlemlerinde tahtadan betonarmeye geçtik. Maalesef hayat o kadar pahalandık ki, mezar tahtamız 800 TL civarında ama biz betonarmeyi 280 TL’ye mal ediyoruz. Onun için betonarmeye geçtik. Kastamonu’da cenaze ile ilgili bütün işlemlerini belediyemiz gerçekleştiriyor” dedi.

 

YAPICIOĞLU; “HIRSIZLIKTAN ŞİKÂYETÇİYİZ”

 

Açılış konuşmalarının ardından muhtarlar taleplerini dile getirdi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, Muhtar Bilgi Sistemi hakkında eğitimler verilmesini isteyerek; “Hurdacıların izinsiz bir şekilde köylerde hurda toplanmalarından ve yaşanan hırsızlıktan şikayetçiyiz. Hurdacıların alım satış işlemlerinin belgeleyerek çalışmasını istiyoruz. Hurdacıların ve hurdacılık yapan toptancıların denetlenmesini talep ediyoruz” dedi.

 

GÜVEN; “KAPILARINIZI KİLİTLEYİN”

 

Toplantıda hırsızlık olayları hakkında gelen şikâyetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Güven; “Geçen yıl mala karşı suçlar oranı yüzde 46 iken, ilk 4 aylık periyotta yüzde 16 civarında. Alan tutmaya yönelik bir çalışma yaptık. 3’lü gruplar halinde 18 yaşından küçük tanıdığımız bir hırsız grubumuz var. 6-7 kere işlem yaptık. Bununla ilgili arkadaşlarımızda çalışıyorlar. Islah yoluna gitme noktasında da görüşmelerimiz oldu. Arkadaşlarımızın da bununla ilgili çalışması var. Bunlar devam ettiği sürece bizler yakalamaya devam edeceğiz ve adli yönden cezalarını almalarını sağlayacağız. Geçen yıla oranla azalma var. Diğer bir konu hurdacılar. 6 ila 8 tane birbiriyle akraba olan esnaflarımız var. Sorun buradaki esnaf arkadaşlar değil, sorun başka yerden gelenler. Burada arkadaşlarımız her şeyi kayıt altına alıyorlar. İl bazında ev ve araba hırsızlık olayımız yok. Genelde metruk binalardan ya da az kullanılan evlerde bakır malzemelerin çalınması gibi olaylar var. Kapılarınızı kilitlemeden çıkmayın. Kilitlemezseniz kilit düşürme yöntemiyle evinize girerler, önce evin fotoğrafını çekerler, evden çıkarken de aynı şekilde bırakır giderler, siz hırsızlığı günler sonra ya da aylar sonra fark edersiniz. Onun için kapılarını kilitleyin” şeklinde bilgilendirmelerde bulundu.

 

ÇAVAÇ; “KÖYLERE KAMERA TAKTIRIN”

 

Merkez İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Şenol Çavaç da, hurdacılara yönelik çalışmalarının olduğunu belirterek, muhtarların köylerine kamera taktırması gerektiğini söyledi. Akabinde diğer kurum amirleri de ilgili konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

MUHTARLAR TALEPLERİNİ SIRALADI

 

Kastamonu Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kuşçu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yıkılan polis lojmanları arsasının aile hekimliği için tahsis edilmesini talep etti. Esentepe Mahallesi Muhtarı Recai Karandı ise, mahallesindeki derenin ıslah edilmesini ve Pat Pat Köprüsü’nün genişletilmesini talep etti. Örencik Köyü Muhtarı Niyazi Yavaş da; TOKİ Konutlarına ulaşım için altgeçit talebinde bulundu. Kadıoğlu Köyü Muhtarı Ali Çufadaroğlu; yangın vanaları konusunda köylerde çalışmalar yapılması talep etti. Taşlık köyü Muhtarı Niyazi Ünsür ise köylerindeki göletin kapalı sisteminin tamamlanmasını talep etti. İsmailbey Mahallesi Muhtarı Yücel Dibek metruk evlere karşı çözüm bulunmasını talep ederek, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı da şikâyetini dile getirdi.

 

YILMAZ; “SORUNLAR YOK GİBİ DAVRANAMAYIZ”

 

Toplantının sonunda Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz; “Sorunlar yokmuş gibi davranamayız. Sorunlar var. Bizde bu sorunları çözmek için buradayız. Kamu görevlisiyiz,devlet bunun için bize maaş veriyor. Çözeceksek, çözeceğiz; çözemiyorsak neden çözemediğimizi izah edeceğiz” ifadelerini kullandı. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum