Kastamonu'da Halk Oyunları Türkiye şampiyonası şöleni;

Kastamonu'da Halk Oyunları Türkiye şampiyonası şöleni

2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Birinciliği Yarışmalarına Kastamonu ev sahipliği etti. Cumartesi günü düzenlenen yarışmalar Merkez Spor Salonunda gerçekleştirildi....

'MERKEZ ORTAOKULU EKİBİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ'

Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda gerçekleştirilen Türkiye Birinciliği yarışmalarında Kastamonu Düzenlemeli dalda temsil eden Kastamonu Merkez Ortaokulu ekibi Türkiye Üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

 

Her iki dalda toplam 24 ekibin mücadele ettiği Türkiye Birinciliği yarışmalarında 800’den fazla öğrenci illerinin ve okullarının başarısı için sahne aldı. Tüm gün süren yarışmalarda gerçekleştirilen halk oyunları gösterileri renkli görüntüler eşliğinde düzenlenirken, tribünler halk oyunu seven vatandaşlar tarafından dolduruldu. Yapılan yarışmalar sonunda düzenlemesiz dalda Diyarbakır Kazım Karabekir Ortaokulu Türkiye Birincisi olurken, ikinciliği Erzurum Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu, üçüncülüğü Kilis Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, dördüncülüğü ise Trabzon Merkez Ortaokulu elde etti.

Düzenlemeli dalda Türkiye Birinciliği Bursa Macide Gazioğlu Kükürtlü Ortaokulu’nun oldu. Burdur Şeker Ortaokulu Türkiye İkinciliği, temsilcimiz Kastamonu Merkez Ortaokulu Türkiye Üçüncülüğü ve Artvin Gazi Ortaokulu ise Türkiye Dördüncülüğü elde etti.

Derece elde eden okullar kupa ile öğrenciler ise madalya ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Ödüller Kastamonu Valimiz Avni Çakır, Artvin Milletvekili Erkan Balta, Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Reşat Asrak ve Halk Oyunları Federasyonu Kurul Üyeleri tarafından verildi.

"TÜRK HALKI, TÜRK MİLLETİ FOLKLORÜNE, GEÇMİŞİNE, ATA KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKIYOR"

Ödül töreninde konuşma yapan Vali Avni Çakır : “Sizleri böyle önemli bir organizasyonda Kastamonu’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Folklor bizim milletimizin, kültürümüzün çok güçlü bir değeri. Özel günlerimizin, mutlu anlarımızın, törenlerimizin en güçlü figürü. Bu değerin yaşatılması bizlerin üzerinde büyük bir borç. Türk halkı, Türk Milleti folklorüne, geçmişine, ata kültürüne sahip çıkıyor. Kastamonu da bu illerden bir tanesi. Ben tekrar tüm yavrularımıza katılımlarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonraki eğitim hayatlarında üstün başarılar diliyorum.” dedi.

 











Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum