İGM’de Nisan maratonu sona erdi;

İGM’de Nisan maratonu sona erdi

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının son birleşimini gerçekleştirdi. Güray Parçal Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündeminde 4 madde yer aldı....

Toplantının ilk gündem maddesinde İl Özel İdaresi’nin 2021 yılı gelir-gider hesapları ile ilgili Denetim Komisyonu raporu meclisin bilgisine sunuldu. Okunan Raporun sonuç kısmında şu ifadelere yer verildi; “Kastamonu İl Özel İdaresi 2021 yılı gelir-gider hesap ve işlemleri, komisyonumuzca denetlenmiş olup, tespit ve önerilerimiz raporumuzda ayrı ayrı belirtilmiştir. İl Özel İdaresi’nin 2021 yılına ait harcama belgelerinde, iş ve işlemlerinde kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli hassasiyet gösterildiği görüş ve kanaatine varıldı.”

“TÜM GİDER VE MASRAFLAR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN”

Toplantının ikinci gündem maddesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Bozkurt ilçesi Merkez Mahallesi Yukarı Bahçe Mevkiinde ilgili parsele kayıtlı 2 bin 200 metrekare yüzölçümü vasfı kargir okul binası ve arsası İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgi yazısı ile bahse konu taşınmazın anaokulu olarak kullanılmak üzere müdürlüklerine teslim edilmesi talep edildi. Söz konusu taşınmazın anaokulu olarak kullanılmak üzere her türlü masrafları ve giderlerinin kendilerince karşılanmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif oy çokluğu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

 

Kastamonu Cide ilçesi Mencekli Köyü sınırları içerisinde bulunan 10 bin 100 kilometrekarelik alanda 1 (a) grubu maden (kum, çakıl) 5 yıl süreli olarak Üretim İzin Belgesi verilmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oy çokluğuyla Hukuk İşleri Komisyonu’na gönderildi.

“2021 YILI BEDELLERİ GÜNCEL OLARAK KABUL EDİLSİN”

Toplantının son gündem maddesinde ise Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi parsellerinde yer alan işletmelerin kapalı alanlarının yüksek olması sebebiyle, İl Özel İdaresi tarafından bildirilen hizmet bedelleri üzerinden hesaplama yapıldığında işletmelerden alınacak bedellerin yüksek rakamlara tekabül ettiği görüldü. Bu nedenle OSB Müdürlüklerince temin edilecek harç bedelleri için İGM’de görüşme yapılarak fiyatlandırmaların ayrı tutulması, güncel harç bedellerinin 2021 yılı bedelleri olarak kabul edilmesi ve artış miktarlarının minimum seviyede tutulması hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.  (Nihan Kıran)

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum