İGM Nisan maratonu sürüyor;

İGM Nisan maratonu sürüyor

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantılarına devam ediyor. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 3 gündem maddesi yer aldı....

KASTAMONU KARADENİZ JEOPARK’IN İSMİ DEĞİŞTİ

Toplantının ilk gündem maddesinde Kastamonu Karadeniz Jeoparkı isminin “Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı” olarak değiştirilmesi ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oybirliğiyle kabule edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde Plan, Proje Müdürlüğü ile Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün birleştirilerek, Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’ne dönüştürülmesinden dolayı Plan, Proje Müdürlüğü’ne ait ödeneklerin Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’ne aktarılması yer aldı. Söz konusu teklif oy birliğiyle kabul edildi

Gündemin bir diğer maddesinde Tosya ilçesine bağlı Çevlik Köyü sınırları içerisinden geçen Avlu Çayı üzerinde 5,1 alanda Tosya Belediye Başkanlığı adına bulunan 1 a grubu maden ruhsatının süresi 4 Mayıs 2022 tarihinde doluyor. Buna göre 51 bin kilometrekarelik alanı 5 yıl süreli 1 a grubu maden (kum çakıl ve ariyet) ocağına süre uzatımı verilmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif Esnaf, Sanayi, Ticaret, Doğal Kaynaklar Komisyonu’na gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

“TUZ MİKTARI OLDUKÇA YÜKSEK OLDUĞU YERLERDE SULARIN KESİNLİKLE SULAMADA KULLANILMAMALI”

Gündemin son maddesinde ise sulama alanlarının dışarısında kalan yerlerdeki bitki örtüsünün araştırılması ve ekonomiye kazandırılması için neler yapılabilir konulu sözlü önerge hakkında hazırlanan AR-GE komisyon raporu görüşüldü. Hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı; “Taşköprü, Hanönü, Daday, Tosya, İhsangazi, Kastamonu Merkez, Araç, Devrekâni, Seydiler ilçelerinde, Devlet Su İşleri  (DSİ) ve Özel İdare’ye ait Su Kanal tesislerin bulunduğu anlaşılmıştır. Diğer ilçelerde bireysel sulama yöntemleri olduğu gözlemlenmiştir. Sulama alanının dışında kalan bitki örtüsü, yağışların yeterli olduğu bölgelerde bitki ihtiyacına yetecek kadar suyu yağışlardan karşıladığı, yağışların bitki ihtiyacını karşılayamayacak kadar az olduğu kurak ve yarı kurak bölgelerde ise sulama yöntemleri kullanılarak eksikliklerin giderildiği gözlemlenmiştir. İklim özellikleri ve toprak özellikleri bazı bölgelerde bulunan suların içerisindeki tuz miktarı oldukça yüksek olduğu yerlerde suların kesinlikle sulamada kullanılmaması gerekmektedir. Mecburi bir durum söz konusu ise sulama yapılan topraklar hasattan sonra bol su ile yıkanmalıdır” denildi. Söz konusu komisyon raporu meclisin bilgisine sunuldu. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum