“Türkiye'de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği” Paneli düzenlendi;

“Türkiye'de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği” Paneli düzenlendi

Türk Felsefe Derneği ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen “Türkiye'de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği” Paneli, Üniversitemizin ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesi Av. Abdülhalik Oğuz Konferans Salonunda gerçekleşti....

Panele Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Metin Yurdagür ile Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcısı Celal Türer katılarak, birer konuşma yaptı. Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Türk Felsefe Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Celal Türer, derneğin tarihçesi ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kastamonu Üniversitesinin panel teması olan aile ve değerler konusunda program yapılan 11. Üniversite olduğunu belirterek, ailenin kültürümüzdeki yerini ifade etti.

Selamlama konuşması yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yurdagür de ailenin dini ve örfi önemine değinerek, programın tertibinden ötürü Türk Felsefe Derneğine teşekkür etti.

Panelin oturum başkanlığını yapan KÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan konuşmalarında, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, felsefi bakış açısı olmadan doğru düşünebilmenin dini manevi ve ailevi değerlerin hakkıyla anlaşılamayacağını dile getirdi.

Ardından konuşan “Değerlerin Ocağı Aile” konulu konuşmasında Prof. Dr. Levent Bayraktar, ailenin temelinde bir akit olduğunu ve insanlığın aile ocağında fark edilmeye başlandığını söyledi.

Bayraktar konuşmasının devamında, "Dolayısıyla aile tüm değerlerin de ocağıdır, aciz olan insanı kuvvetli yapan ailedir. Varlığı var oluşa döndüren, aciz insanı tekâmül ettiren ailedir" dedi.

Panelin devamında “Ahlak Eğitimi ve Çocukta Değerlerin Oluşumu” konulu konuşmasında Doç. Dr. Cengiz Çuhadar, “Moderniteden Postmodernetiye Aile Değerlerimizin Serencamı” konulu konuşmasıyla Doç. Dr. Tuncay Akgün, “Aile Değerinden Endüstriyel Değerlerin Ailesine Bir Değişim-Dönüşüm Hikayesi” konulu konuşmalarıyla Doç. Dr. Ahmet Kesgin panelde söz aldı.

Panelistler konuşmalarında; Konfüçyüs, Aristoteles gibi büyük filozofların aileyi ahlak, erdem ve toplumun temeli olarak gördüklerini söyleyerek, aile değerlerinin korunmasının toplum yapısının muhafazası anlamında önemine değindi.






Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum