Kastamonu Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi protokol imzaladı;

Kastamonu Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi protokol imzaladı

Kastamonu Üniversitesi ile Bartın Üniversitesi arasında iş birliği alanları genişliyor. Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u ziyaret etti....

Gerçekleştirilen ziyarette, Kastamonu Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi arasında yapılabilecek iş birliği alanları hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Rektör Uzun, her iki üniversitenin de ihtisaslaşma çalışmaları kapsamında bölgelerinden başlayarak ülkemizin gelişimine katkı sunma hedeflerinin olduğunu söyledi.

UZUN : "GELECEĞE KARARLI ADIMLARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

İhtisaslaşma çalışmaları kapsamında oluşturulan strateji ve iş birliği modelleri çerçevesinde tecrübe paylaşımının önemine değinen Rektör Uzun, “Ülkemizi geleceğe değer katarak taşıyacak olan kurumların başında üniversiteler gelmektedir. Bu yönde her iki üniversitemizde nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan kaynağının yetişmesinde önemli çalışmalar yapmaktadır. İhtisaslaşan üniversiteler olarak üretilen bu bilginin ve yetiştirilen insan kaynağının öncelikli olarak bölgemize katkısı büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda olası iş birliği imkânlarını değerlendirerek geleceğe kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.

"İLİŞKİ KURARAK GELECEĞİMİZE DEĞER KATMA HEDEFİNDEYİZ"

Her iki üniversitenin de elde ettiği kazanımları sürdürülebilir bir şekilde geleceğe taşımak hedefinde olduğunu ifade eden Rektör Topal ise “Üniversiteler bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına önemli katkılar sunmaktadır. Kastamonu Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi de bu noktada ihtisaslaşan yükseköğretim kurumları olarak önemli çalışmalar yapmaktadır. Kendi hedeflerimizi ve stratejilerimizi bölgemizle ilişki kurarak geleceğimize değer katma hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaret kapsamında ayrıca görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında kullanılmak üzere ortak soru havuzu oluşturulmasına dair protokol imzalandı. 





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum