Arama
Arama Sonuçları
Yanı başımızdaki cennet köşesi ziyaretçi rekoru kırdı!
Doğası, denizi, tarihi ve kültürü ile yerli ve yabancı turistlerinin uğrak yerleri arasında bulunan Bartın'ın Amasra ilçesi son yıllarda turizmin gözde şehirleri arasına girdi. Kruvaziyer turizmi ile geçen yıl rekor sayıda Rus turisti ağılayan Amasra, bu yılki 9 günlük bayram tatilinde ise yaklaşık 700 bin turiste ev sahipliği yaparak tarihi bir rekora imza attı.
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Kastamonu, Pendik sırasını kaptı!
Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri olan İstanbul'un Pendik ilçesinde partilerin seçim çalışmaları devam ediyor.
Oktay; 'Sosyal medyanın sınırları çizilmeli
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Bartın İl Temsilcisi Mustafa Ahmet Oktay, sosyal medya konusunda ciddi adımlar atıldığını, bu adımların ilerletilerek daha kapsamlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini ifade etti. Oktay açıklamasında; "Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan sosyal medya, doğru kullanılmadığı zaman tehlikeli boyutlar oluşturuyor. Bunun önüne geçilmesi için sınırlar konulması gerekiyor" dedi.
Bartın’da sele karşı cam ile önlem
Bartın’da sık sık yaşanan sel felaketlerini önlemek amacıyla Bartın Irmağı çevresinde camdan duvar örülüyor. Yaklaşık 5 tonluk baskıya dayanıklı 5 santimetre kalınlığındaki camların montajına başlandı.
Bartın'daki Korkunç Kazada Yaralananların Sayısı Yükseldi
Bartın’da iki servis aracının çarpışarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada bir kişi hayatını kaybederken, kazadaki yaralı sayısı 27 olarak açıklandı.
Bakan Tunç’un sırrı ne?
Kastamonu’ya ziyaretler kapsamında gelen ve Nasrullah’ta vatandaş ile birlikte Cuma namazını kılan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sırrı ne?
Asırlar, Kastamonu’yu değiştiremedi!
Gaslar sert karakterli, cengaver kişiler olarak bilinmektedir. Bugün Kastamonu ve çevresindeki illeri de içine alan ve Romalılar devrinde adına Paflagonya (Pophlaginia) denilen Gasların kurduğu şehirlerden bir tanesi de “Timonion veya Tumanna“dır. Yani günümüzdeki Kastamonu
Erbilgin'den Yalçın ve Aydın'a gönderme!
CHP PM Üyesi Hikmet Erbilgin, konuşmasında İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Yalçın ve MHP Belediye Başkan Adayı  Yüksel Aydın'ın, 'Hasan Baltacı'nın Milletvekilliği'nden istifa etmesi gerektiği' söylemlerine ilişkin; "Siyasette hakim değilsen, siyaset yapmayı sadece söylem üzerine kurarsan çuvallarsın" diyerek her iki adaya da gönderme yaptı.
Siyaseti Kastamonu üzerinden yaptı!
AK Parti’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için Çankırı’nın ilçelerden ve beldelerden aday gösterdiği belediye başkan adaylarını açıklandı.
Kastamonu'daki Kayak Merkezi'nde tatil yoğunluğu sürüyor
Önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yarıyıl tatilinin son gününde yoğunluk devam etti.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da TOKİ fırsatı: Yüzde 15 peşinat!
TOKİ, Türkiye genelinde 43 ilde konut ve iş yeri satışına başladı. Ev ve iş sahibi olmak için fırsatları kaçırmayın.
Murat Kurum: ‘Kastamonulu bizi gördü’
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, projelerini açıklayacağı tarihi açıkladı.
Kastamonu’da 23 projeye 3,5 milyar TL!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 bin 41 projeye yaklaşık 1 trilyon 7 milyar lira ödenek tahsis edildi. Kastamonu'ya da yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde bir ödenek ayrıldı.
Bakanlık, Kastamonu’da memur alacak!
İçişleri Bakanlığı tarafından Kastamonu’nun da aralarında yer aldığı, personeli alımı başvuruları açıklandı. Kadrolu memur atama başvuru süreci ve tüm detaylar haberimizde.
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
Kastamonululardan, Murat Kurum’a yakın markaj
AK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum; sosyal medyada son günlerin en fazla konuşulan isimlerinden olurken; Twitter (X) kullanıcıları da Murat Kurum’un; Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı döneminde 11 Ağustos 2021’de Kastamonu’da gerçekleşen sel afetine gönderme yapıyor.
Kastamonu da var! Batı Karadeniz'e "SARI" uyarı
Türkiye genelinde kış şartları etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu'da dahil 21 kent için fırtına ve kar yağışı uyarısı yaptı.
Kastamonu Üniversitesi Şeb-i Arus Konseri'ne ev sahipliği yaptı
Kastamonu Üniversitesi, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yılına Özel "Şeb-i Arus Konseri"ne ev sahipliği yaptı.
Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Karabüklü vatandaşın dikkatine! 27 bin kişi için iş fırsatı!
İş arayan binlerce Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Karabüklü vatandaş için iş imkanı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Sonunda netleşti!.. Kastamonu'da ittifak...
Son kulis bilgilerine göre; hem MHP, hem AK Parti, hem de seçime giren diğer partilerin merakla bekledikleri AK Parti ve MHP arasındaki il paylaşımları nihayet kesinlik kazandı.
Cumhur'da ittifak genişledi
AK Parti ve MHP'nin 59 ilde aldığı ittifak kararının detayları netleşmeye başladı. 30 büyükşehrin yanına 29 il belediyesini ekleyen iki parti, 2019'a göre ittifakı genişletti. 29 ilde hangi partinin destekleneceği konusunda çalışmalar sürerken, CHP'nin elinde bulunan illerde oylar, potansiyeli yüksek partiye verilecek. Ayrı aday çıkarılacak 22 şehir de belirlendi.
Türkiye deprem haritası güncellendi! Kastamonu kaçıncı derecede?
Yenilenmiş diri fay hattı haritası MTA tarafından paylaşıldı. Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremler sonrasında sarsıntı endişesi ile yoğunlaştı. Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. İşte Türkiye'de deprem riski olan iller ve ilçeler.
Hırçın Karadeniz, Kastamonu'ya kustu!
Kastamonu'da geçtiğimiz hafta etkili olan fırtına sonrasında; Karadeniz, pisliğini Kastamonu'ya kustu... Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun etkilendiği fırtınanın zaiyatları; belli olmaya başladı.
Kastamonu İl Sağlık Müdürü belli oldu!
Kastamonu'da uzun bir süredir beklenen İl Sağlık Müdürü ataması nihayet gerçekleşti.
Fırtınayla ilgili Valilikten 'son durum raporu'
Kastamonu Valiliği, 25-26 Kasım'da yaşanan fırtına nedeniyle olumsuz etkilenen bölgelerdeki çalışmaları açıkladı. Yapılan açıklamada zararların tespit edildiği ve devletin tüm vatandaşların yanında olduğu vurgulandı.
TOKİ, Kastamonu’da konut ve işyeri satacak
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, aralarında Kastamonu'nun da olduğu 32 ilde 169 konut ile 28 ilde 192 iş yerini 13-14 Aralık'ta açık artırma yöntemiyle satışa sunacak.
Kastamonu'da yol çöktü!
Şiddetli yağışlar Kastamonu'da da etkisini sürdürüyor