'Askerler izne çıkabilsin, Kastamonu esnafı kalkınsın';

'Askerler izne çıkabilsin, Kastamonu esnafı kalkınsın'

Saadet Partisi il Başkanı Kadir Yalçın, Kovid-19 tedbirleri nedeniyle getirilen eğitim alanındaki tüm kısıtlamaların kaldırıldığını, polis okulundaki öğrencilerin de çarşı izinlerine müsaade edildiğini ancak Kastamonu Askeri Eğitim Kurumu’ndaki askerlerin hala çarşı iznine çıkamadıklarını belirterek bu sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı....

İl Başkanı Yalçın, açıklamasında; “İlimizdeki askeri eğitim kurumuna tabi yaklaşık 3 bin askeri personele neden çarşı izni verilmedi. Bunu bilmek istiyoruz. Eğer bir yasak uygulanacaksa bu bütün kurumlar için geçerli olmalı, yok serbestlik olacaksa bu da bütün kurumlarda uygulanmalıdır” ifadelerine yer verdi.

YALÇIN; “İLİMİZDE EKONOMİK OLARAK ESNAFIN SIKINTISI DAHA DA ARTTI”

Saadet Partisi İl Başkanı Kadir Yalçın, son dönemlerde Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullara değinerek şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz zorlu bir ekonomik süreçten geçiyor. Geçiyor tamam da bir de bu millete ayrıca bedel ödetmeye, külfet yüklemeye çalışanlar var. İsteriz ki herkes elini taşın altına koysun. Kastamonu kalkınsın, esnafımızın, köylümüzün, çiftçimizin, bütün halkımızın yüzü biraz olsun gülsün. Korona süreciyle alakalı birçok tedbir alındı. Kontrollü adımlar atılsın istendi. Bu süreçte hem esnafımız, hem de iş insanlarımız büyük maddi kayıplar yaşadı. Elbette olması gereken uygulamalardı. Süreç içerisinde şehrimizde bulunan üniversite, polis okulu ve askeri eğitim alayı gibi kurumlara yönelik tedbirler alındı. Üniversitede okullar tatil edildi, diğer kurumların çarşı izinleri durduruldu. Bunlar kural olarak iyi fakat ekonomiye kazanım anlamında esnafımızı sıkıntıya soktu. Zaten nüfus anlamında yoğun göçün yaşandığı ilimizde ekonomik olarak esnafın sıkıntısı daha da arttı.”

“ASKERİ PERSONELİN ÇARŞIYA ÇIKAMAMA SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Kovid-19 dönemindeki kapanmalarla birlikte çarşı izinleri iptal edilen askeri eğitim kurumu hakkında da konuşan İl Başkanı Yalçın; “Zamanla polis okulunun çarşı izinleri açıldı, hatta öyle açıldı ki 20-25 kişilik özel halk otobüslerine 40 kişi bindirilip korona göz ardı edildi. Üniversite öğrencilerimiz de kafelere doldu ama korona anlamında hiçbir tedbir alınmadı. Tamam da anlamadığımız şey ilimizdeki askeri eğitim kurumuna tabi yaklaşık 3 bin askeri personele neden çarşı izni verilmedi. Bunu bilmek istiyoruz. Eğer bir yasak uygulanacaksa bu bütün kurumlar için geçerli olmalı, yok serbestlik olacaksa bu da bütün kurumlarda uygulanmalıdır. Biz Saadet Partisi olarak askeri personelin çarşıya çıkamama sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu serbestliğin azda olsa Kastamonu esnafımıza katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Askerlerimizin çarşıya çıkması şehrimize ayrı bir hareketlilik getirecek güzel bir kaynaşma olacaktır. Bu konu ile ilgili yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

“GEÇMİŞİMİZ GELECEĞİMİZİN GARANTİSİDİR”

İl Başkanı Kadir Yalçın açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi; “Kastamonu’yu unutanlara Kastamonu’yu hatırlatalım kimden neyi isteyeceğimizi bilelim. Esnafımızın yanında olduğumuzu gösterelim. Hak, hukuk, adalet diyelim. Adil paylaşım, Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye diyelim. Milli Görüşün Tek Temsilcisi Saadet Partisi olarak; Geçmişimiz geleceğimizin garantisidir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sadece Erbakan Hocamızın Kastamonu’ya yatırımlarını hatırlasak ‘Taşköprü SEKAKâğıt Fabrikası, Devrekâni Yem Fabrikası, Et Kombinası ve Kesimhanesi, Projesi hazırlanıp açılmayan Daday Deri ve Kundura Fabrikası, Temeli atılıp projesi iptal edilen Araç Çimento Fabrikası’ yeterlidir sanırım. Bu duygu ve düşüncelerle Askeri kurumlarında izinlerinin açılmasını istiyoruz. Esnafımızı, köylümüzü, çiftçimizi bütün halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum