Kastamonu’da Satranç Aday Hakemlik Kursu verildi;

Kastamonu’da Satranç Aday Hakemlik Kursu verildi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Satranç İl Temsilciliği tarafından, 25-27 Mart tarihlerinde Kastamonu’da Satranç Aday Hakemlik kursu verildi....

Kastamonu’da satranca artan talep nedeniyle satranç hakemi ihtiyacı oluştu. Kastamonu Satranç İl Temsilcisi Hilmi Böcek tarafından, bu ihtiyacı karşılamak adınaSatranç Aday Hakem Kursu açıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararası Hakemi Selçuk Büyükvural tarafından verilen kursta, aday hakemler verimli bir kurs süreci yaşadı.

BÖCEK; “SATRANCA OLAN İLGİ YOĞUNLUĞU NEDENİYLE, ADAY HAKEMLİK KURSU AÇTIK”

Kastamonu Satranç İl Temsilcisi Hilmi Böcek, Satranç Aday Hakemlik kursu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; “Son yıllar da ilimizde satranca olan ilginin artması ve mevcut hakemlerimizin sayısının az olması sebebiyle aday hakemlik kursumuzu açmış bulunmaktayız. Gençlik ve Spor İl Müdürü’müz Reşat Asrak Bey’in destekleriyle Kastamonu Satranç İl Temsilciliğine tahsis olan Merkez Spor Salonu’nda bulunan satranç salonumuzun, Türkiye’deki sayılı salonlar arasında olması sporcularımızın ve velilerimizin dikkatini çekiyor. Salonumuzda bulunan satranç masaları özel olarak yaptırıldı. Satranç kaliteli bir spordur ve ilimizin buna gösterdiği hassasiyet, il dışından gelen velilerimizin, sporcularımızın, antrenörlerimizin, Türkiye Satranç Federasyonu yetkililerimizin de dikkatini çekiyor. Bu konuda değerli Müdürümüz Reşat Asrak Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederim. İlimizde düzenlenen Satranç Aday Hakem Kursumuz Uluslararası hakemimiz Selçuk Büyükvural tarafından verilmiş olup, aday hakemlerin gerekli yeterlilik konusunda yetişmeleri için son derece verimli bir kurs dönemi geçirmelerini sağlamıştır. Türkiye Satranç Federasyonu’na ve Selçuk Büyükvural’a öz verili çalışmalarından dolayı Kastamonu Satranç İl Temsilciliği olarak teşekkür ediyoruz.

“3 GÜNLÜK KURS SÜRECİNİ ÇOK VERİMLİ GEÇİRDİK”

Satranç Aday Hakem kursunu alan hakem adayı Turan Yiğit ise şöyle konuştu;  “Bilgi, deneyim ve tecrübenin tek vücutta toplandığı uluslararası satranç hakemi Selçuk Büyükvural’ın aday hakem kursuna katılarak bilgi edinmek büyük bir fırsat oldu bizim için. Aday hakemler olarak satranç camiasında katkı yapmaktan büyük mutluluk duyduk. 3 günlük kurs sürecini çok verimli geçirdiğimizi söylemek doğru olur.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum