Türkmen Bakan Maruf’tan TRADEF’e destek;

Türkmen Bakan Maruf’tan TRADEF’e destek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, 21-24 Eylül tarihleri arasında Kastamonu’da düzenlenecek Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı’nın (TRADEF) değerlendirilmesi gereken ticari bir fırsat olduğunu belirterek “Erbil, Süleymaniye, Halepçe, Kerkük ve Musul Türk iş insanlarının muhakkak ziyaret etmesi gereken yerler. Türkmenlerle alan akrabalık ve dostluk bağları siyasi ve ticari olarak çok önemli. Türkiye Ortadoğu ticaretinin kapsamı genişlemelidir. Karadeniz’in önemli merkezlerinden olan Kastamonu’daki fuarın katılımcıları ve destekçileri arasında olmak isteriz” dedi....

İstamonu Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Karadeniz, Erbil’de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ile bir araya geldi.

Uluslararası Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (USİAD) organizasyonunda Türk iş insanlarıyla gerçekleşen toplantıya katılım sağlayan Hüseyin Karadeniz, 21-24 Eylül tarihleri arasında Kastamonu’da düzenlenecek Türkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı (TRADEF) hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıda TRADEF’in ticari bir fırsat olduğu değerlendirmesini yapan IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı Aydın Maruf, “Türkiye Ortadoğu ticaretinin kapsamı genişlemelidir. Karadeniz’in önemli merkezlerinden olan Kastamonu’daki fuarın katılımcıları ve destekçileri arasında olmak isteriz” dedi.

Türkmen Bakan Maruf, TRADEF ile Karadeniz Bölgesine teknik gezi düzenleme programı gerçekleştirebileceğine işaret ederek, “TRADEF sayesinde daha önce gitme fırsatı bulamadığım Karadeniz Bölgesini, Kastamonu ve çevre illerini yakından görme ve inceleme şansı yakalayacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ ORTA DOĞU’DA ÖRNEK”

Bakan Maruf ikili ticari gelişmişlik için fuarı önemsediğini kaydederek şunları söyledi: “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti OrtaDoğu’da örnek bir ülkedir. Geçmişten bugüne kadar tüm dini etnik gruplara desteği var.  Bölgedeki tüm insanların Türkiye ile tüm ticari ilişkilerin yanı sıra diplomasi, siyasi, ticari, kültürel, sosyal, eğitim, sağlık alanlarında da katkı sağlaması gerekir. İlişkileri güçlendirmek için TRADEF gibi organizasyonların büyük katkısı var.  Geçmişte bütün çalışmalara katılmaya çalıştık. Bundan sonra da bu şekilde devam ettireceğiz. Bu toplantıların amacı iş görüşmesidir ve sürekli yapılması gerekmektedir. Erbil, Süleymaniye, Halepçe, Kerkük ve Musul Türk iş insanlarının muhakkak ziyaret etmesi gereken yerler. Türkmenlerle alan akrabalık ve dostluk bağları siyasi ve ticari olarak çok önemli. Ekonominin gelişmesi siyasi istikrara bağlı, temennimiz de Irak'ta istikrarın ve siyasi mücadelenin olması.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum