"Kastamonu üretim potansiyeli ile öne çıkıyor";

"Kastamonu üretim potansiyeli ile öne çıkıyor"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Yönetimi MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’yı ziyaret etti....

 MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından MÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette ilimiz iş dünyası ile ilgili değerlendirmeler ve istişareler yapıldı.

11 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurul sonrası genel başkanlık görevini devir alan Mahmut Asmalı ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini ileten heyet, başta MÜSİAD Kastamonu üyeleri olmak üzere ilimiz iş dünyası ile ilgili talep, görüş ve öneri dosyasını Genel Başkan Mahmut Asmalı’ya sundu.

Ziyarete; MÜSİAD Kastamonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, başkan yardımcıları Nurettin Gündağ, Nevzat Demiröz, Ömer Doğru, Yılmaz Uzan, Ayhan Vural ve Dijital Dönüşüm Sektör Kurul Başkanı Emre Özmen katıldı.

ASMALI : "BÜYÜKELÇİLERLE İŞ İNSANLARIMIZI BİR ARAYA GETİRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Programda değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD'ın Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda 2022'yi "Yatırım Yılı" ilan ettiğini ifade ederek, "Yıl boyunca Türkiye ekonomisine katma değer sağlayacak, istihdam sürecini hızlandıracak, üretim ve yatırım hacmini artıracak, yerli ve milli projelerin geliştirilmesine yön verecek önemli organizasyonlara imza atacağız. Başta büyükelçiler olmak üzere ülkemizdeki yabancı misyon temsilcilerini sahaya davet ederek sürdürülen projenin girişimci, sanayici ve yatırımcılara yeni ticaret kapıları aralama imkanı sunmakla birlikte, projenin bölgesel kalkınmaya da ciddi katkı sağlamasını ön görüyoruz. Söz konusu çalışmayla bölgedeki girişimci, sanayici ve yatırımcılarımızın dış ticarete yönelik doğrudan temas imkânı bulması ve yeni ticaret kapıları aralaması bu ön görümüzü destekliyor. Bu kapsamda Anadolu Ekonomi Diplomasisi programını Yatırım Yılı çerçevesinde ülkemizin geneline yayarak, büyükelçilerle iş insanlarımızı bir araya getirmeyi sürdüreceğiz." dedi.

"HEDEFİMİZ KASTAMONU VE BÖLGENİN İHRACAT RAKAMLARINI ÇOK DAHA İLERİ TAŞIMAK"

Asmalı konuşmasının devamında ‘’Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketini bir güven hareketidir. Söz konusu hareket ile Anadolu'nun genelinde ihracat odaklı yatırım ve üretim hedefliyoruz. İnşa edilen değerler zinciri içerisinde ülke ekonomimize katkıda bulunacak ve halkımızın refah seviyesini yükseltecek adımların başında Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi geliyor. MÜSİAD olarak Anadolu'nun rekabete açık ve küresel pazarlara girmeyi başaran üreticilerine her zamankinden daha fazla güveniyoruz. Her bir şehrimiz ayrı değerli, farklı güzellikler ve fırsatlar barındırıyor. Kastamonu’da üretim alanındaki potansiyeli ile öne çıkıyor. Hedefimiz Kastamonu ve bölgenin ihracat rakamlarını çok daha ileri taşımak.’’ dedi.

"MÜSİAD EXPO 2022 TİCARET FUARI'NA TÜM KASTAMONU İŞ DÜNYASINI BEKLİYORUZ"

Genel Başkan Asmalı sözlerine, "Doğru kararların, doğru zamanda, doğru yatırımlarla şekilleneceği ve geleceğe yön vereceği tarihi bir dönemden geçiyoruz. 2-5 Kasım 2022 Tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan uluslararası MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı'na tüm Kastamonu iş dünyasını bekliyoruz.’’ dedi.

MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu ise yaptığı açıklamada’’ Pandemi şartları ve Genel Başkanımızın yoğunluğu nedeni ile ziyaretimiz bugüne nasip oldu. Öncelikle Genel Başkanımız ve Yeni Yönetim Kuruluna hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Üyelerimizin sektörleri ile ilgili; talep, görüş ve önerileri ile ilgili detaylı görüş alışverişinde bulunduk. Ayrıca ilimiz ve bölgesel çalışmalar ile projeler hakkında istişareler yaptık. Genel Başkanımız Mahmut Asmalı Bey’e Kastamonu’ya olan samimi ilgileri için şükranlarımızı sunuyoruz. İleriki dönemlerde ilimiz ve bölgemiz için güzel çalışmalarda da Genel Başkan ve Genel Merkez yöneticilerimizin desteklerinin süreceğine inancımız tamdır. ‘’ dedi.






 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum