Bursa'da Kastamonu coşkusu!;

Bursa'da Kastamonu coşkusu!

Bursa Kastamonulular Dernekler Federasyonu (KASDERFED) tarafından organize edilen 9'uncu Bursa Kastamonu Günleri etkinlikleri gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen açılışların ardından stantlar gezilirken, etkinlik kapsamında yer alan gösteriler de ilgi çekti....

Kastamonu Günleri etkinliğine, Bursa Valisi Yakup Canpolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Müfit Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç, Osman Mestan, Ahmet Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Demir, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, BESOB Başkanı Arif Tak, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, Kastamonuspor Başkanı Enes Aygün, Eski Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve beraberinde birçok kişi katıldı. 

ÇAKIR: ''BURSA, ÜLKE OLARAK GURUR DUYDUĞUMUZ BİR ŞEHİR''

Vali Avni Çakır, programda yaptığı konuşmada; '' Kastamonu da Bursa gibi en güzide şehirlerden bir tanesi. Bursa gibi köklü bir geçmişe sahip Osmanlı İmparatorluğu dönemi, özellikle yönetim merkezi olması sebebiyle çok kıymetli, çok güçlü tarihi yapılarla, binalarla, camilerle, medreselerle donatılmış kadim bir şehir.  Bursa ülke olarak gururumuz olan bir şehir. Sanayi be ticaret anlamındaysa hedefimiz Bursa'ya yaklaşmak. Neticede Bursa, Kastamonu gibi medeniyet şehri. Birlik ve beraberliklerini, gelenek, göreneklerini güçlendirmesine vesile olan bu tür aktivitelerini valilik olarak çok önemsiyoruz. 
İsmail başkanımıza ve değerli ekibince teşekkür ediyoruz'' dedi.

ÇELİK: ''BURSA GÖÇ ALMIŞ, KASTAMONU GÖÇ VERMİŞ BİR ŞEHİR''

AK Parti Milletvekili Metin Çelik ise, ''Böyle çetin kış koşulları arkasında, güneşin içimizi ısıtmaya başladığı bu güzel günde, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu etkinliklere her zaman Kastamonu dernekleri öncülük etti. İsmail başkanımız ve ekibini de tebrik ediyorum.  Bu yıl 10. Başkent olarak Bursamız Kültür Başkenti ilan edilmiş oldu. Bursa'mızı bu anlamda tebrik ediyorum. Kastamonu ile Bursa arasında çok benzerlikler var. Bizi ayıran tek bir şey var; Bursa çok göç almış, Kastamonu ise göç vermiş bir ilimiz. Yıllar içerisinde gerek coğrafi sıkıntımız bizi bu göçe mecbur bıraktı. Kastamonu artık çok konuşulmaya başlandı.  İnşallah hem Bursamız hem Kastamonu el ele daha güzel günlere gidecektir. 

 

 

 

 

 

VİDİNLİOĞLU: ''BURSA DA, KASTAMONU DA YEŞİL...''

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise, '' Kastamonu ve Bursa iki kadim şehriniz. İlk belediye başkanı olduğum dönemde yine Kastamonu-Bursa günlerinde beraber olmuştuk ve sonra araya pandemi girdi. Mutlaka bu tarz organizasyonların karşılıklı olmasında büyük fayda var.  Aslında Bursa'da aynı temayı işliyor; Yeşil Bursa. Kastamonu'da en fazla ormanı olan 2 İl'den biri olduğu için Yeşil Kastamonu diyoruz. Kastamonu huzurun başkenti. Oraya girdiğinizde içinizi bir maneviyat karşılar. Kimse bilmez Kastamonu'nun uzun bir sahili olduğunu. Kastamonu bakir yerlerden biri. Kastamonu deniz turizmi açısından uğrak yerlerden biri. Bursa ve Kastamonu'nun tarihi önemi de çok fazla. Bursa içinde ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. 

ÖZKAN: ''İKİ ŞEHRİN BULUŞTUĞU BİR ETKİNLİK''

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise programda yaptığı konuşmada; ''Bursa'ya, Türkiye'ye, Anadolu'ya Başkanlardan  göç eden kardeşlerimizin sorunları evet biri ama devam eden göçün getirdiği sorunlar hala daha var. Türkiye Cumhuriyeti Balkanlar'dan Kafkaslar'dan gelenlere de kucak açtı. Bu iki şehrin buluştuğu bir etkinlik. Aslında iç turizme de katkısı olan bir etkinlik. Değişik bölgelerden göç eden kardeşlerimizin yaşadığı şehir. Bu etkinliğimizin Kastamonu'ya Bursa'ya bölgemize hayırlı olmasını diliyorum sağlıkla kalın.''

 

CANBOLAT: ''FARKLI İLLER, FARKLI RENKLER DEMEKTİR''

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, ''Bugün 'İki Şehir Tek Yürek' mottosuyla açılışını yaptığımız. Kastamonu Günleri'nin 9.'sunda Kültür dünyasına başkentlik yapmış, Kurtuluş Savaşı'nın belki de merkez karargahı konumunda solan Kastamonu güzel insanlarını 2022 Türk Dünyası Başkenti Bursa'mızda ağırlıyor olmaktan gurur duyuyorum. Malumunuz olduğu üzere Bursa bir çok farklı illerden göç alan bir şehir. Burada farklı illerden gelip Bursa'yı mesken tutmuş çok insanımız bulunmaktadır. Bu durum Bursa için çok önemli bir kazanımdır. Farklı iller farklı renkler demektir. Bursa'mı hemşehri dernekleri noktasında birçok ciddi bir potansiyele sahiptir.  İl tanıtım günlerinde kendi adına bir takım farklılıkları ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu tip etkinlikler Büyükşehir kalabalığı içersinde zaman zaman köklerinden uzaklaşan memleketine gitmek işin zaman bulamayan ya da hemşehrilerine yeteri vakit ayrışmamakta yakındığı için güzel bir fırsata dönüşmektedir'' dedi.

 

TİFTİK: 'KASTAMONU DA BURSA'YI BEKLİYOR''

Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik ise şunları dedi: '' Geleneksel hale gelen 9. Kastamonu günleri açılışına hoşgeldiniz. Size Kastamonu'yu anlatmayacağım sözün sahipleri burada. Mutluluğun tablosu büyüyerek karşımızda. Bu yıl tarihi rekor kırdık. Bu tarifi anlatılamayacak bir mutluluk.  14 ilçe belediyemiz burada stant açtı. Bütün belediye başkanlarımıza, Bursa Valimize şükranlarımı sunuyorum. Tarihi bir rekora tanıklık ediyoruz.  Şu anda şehir dışından gelen misafirimiz otellerde kalıyorlar. Kastamonu 9. Kez Bursa'ya geldi, artık Kastamonu Bursa'yı bekliyor. Bizim de sizden ricamız budur.''



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum