KEAH'ta hastanın akciğerinden tümör çıkarıldı;

KEAH'ta hastanın akciğerinden tümör çıkarıldı

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (KEAH) başarılı cerrahi operasyonlar hız kesmeden sürüyor. 63 yaşındaki bir kadın hastanın sağ akciğerinde tespit edilen kötü huylu tümör göğüs cerrahi ekibi tarafından 2 saat süren başarılı bir operasyonla kadın hastanın akciğerinden tümör çıkarıldı....

Yoğun bakım ve altyapı imkanları ileri merkezleri aratmayacak tıbbi donanıma sahip olan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde akciğer tümör ameliyatları da artık yapılmaya başladı. Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Dal tarafından yapılmaya başladı.

Başarılı akciğer tümör ameliyatını ekibiyle birlikte başarılı şekilde gerçekleştiren Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmal Dal, başarılı tümör ameliyatıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi. “Geçtiğimiz günlerde hastanemize başvuran 63 yaşında bir kadın hastamızın yapılan ilk muayenesinde sağ akciğerinde bir kitle tespit ettik. Göğüs Cerrahisi olarak hiç vakit kaybetmeden bizde hastanemizde bulunan tıbbi onkoloji, patoloji, radyoloji, göğüs hastalıkları, genel cerrahi ve göğüs cerrahisi doktorlarımızla bir araya gelerek konsey toplantısı yaptık. Konsey toplantısından çıkan ameliyat kararı üzerine hastamızı hemen ameliyata aldık. Hastamızın sağ akciğerinde tespit edilen kötü huylu kitleyi, 2 saat süren bir operasyonla akciğerinden başarıyla çıkarttık. Ameliyattan 6 saat sonra hastamız ayağa kalkıp yürümeye başladı. Hastanemizde 7 gün misafir olan hastamızı çok şükür şifayla taburcu ettik. Akciğer tümör cerrahilerinde multidispliner yaklaşım çok çok önemli ve gereklidir. Hastanemizde onkoloji konseylerinde bu tarz hastalar hep birlikte değerlendirilerek gerekli durumlarda ameliyat kararı alınabilmektedir. Bu tür ameliyatlar için tümörlü hastalarımızın ileri merkezlere gitmelerine gerek olmadığını ayrıca belirtmek isterim. Çünkü KEAH si yoğun bakımlarıyla ameliyathaneleri, cerrahi ekibiyle, güçlü altyapısıyla oldukça güvenilir bir hastane olduğunu da ayrıca gururla söylemeliyiz. Bu güçlü tıbbi donanım ve altyapıya sahip olan KEAH cerrahları olarak ameliyat gerektiren tüm vakaları her zaman yapmaya hazır olduğunu kamuoyunun bilgilenmesi ve bilmesini de istiyoruz" dedi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum