4 Şüpheli, JAK timleri tarafından yakalandı;

4 Şüpheli, JAK timleri tarafından yakalandı

Kastamonu’nun Araç ilçesinde 12 faili meçhul hırsızlık olayının şüphelisi oldukları tespit edilen 4 şüpheli, JAK timleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı....


Kastamonu ili Araç ilçesinde oturan A.Ç.(65) sabah uyandığında, ekmek teknesi olan minibüsünün evinin önünde olmadığını görerek çalındığını farketti. 112 Acil ihbar hattını arayan A.Ç. minibüsünün çalındığını ihbar etti. Olay yerine gelen Araç İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma ekipleri yaptıkları araştırmalar sonucunda 34 ZE... plakalı minibüsü ormanlık ve kırsal alanda terk edilmiş olarak buldu. Olay yerine gelen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT ekipleri Araç ilçesinde ve cevrede yapılan araştırmalar da minibüsün hırsızlıkta kullanılmak amacıyla çalınmış olabileceği ve hırsızların çaldıkları aracı  arızalanması sonucu terk etmiş oldukları yoğun kar ve tipi de fazla uzaklaşmamış olduklarını değerlendirilerek Araç İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bölgede bulunan boş evlerde ve metruk binalarda araştırmaya başlanıldı ve sığındıkları boş bir evde şüpheli U.D.(24), D.M.(22), K.Ç.(24) ve S.Ç. (17) isimli şahıslar yakalandılar. Yapılan aramada şüphelilerle birlikte çaldıkları 2 adet LCD Televizyon ile 2 adet ağaç kesme motoru ele geçirildi.

JASAT tarafından soruşturma derinleştirildiginde şüphelilerin uzun süreden beri araç çalarak veya kiralayarak Kastamonu ili Araç İlçesi Susuz ve Sıragömü köylerindeki yazlık ve boş yayla evlerinde hırsızlık yaptıkları çaldıkları malzemelerin bir kısmını sattıkları ve bir kısmını daha sonra satmak için depoladıkları tespit edilmiştir. JASAT tarafından yapılan araştırmada şüpheli U.D.(24), D.M.(22), K.Ç.(24) ve S.Ç.(17) isimli şahısların bu zamana kadar 12 evden hırsızlık yaptıkları belirlenmiş ve faili meçhul olan (12) olay aydınlatılmıştır. Evlerden çalınan 7 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 4 adet araba paspası, 1 adet elektrikli soba, 1 adet el feneri, 2 adet matkap, 3 adet spiral makinesi, 2 adet planya makinesi, 1 adet LCD Televizyon, 1 adet fayans kesme makinesi, 1 adet PRC Boru kaynak makinesi, 1 adet jeneratör, 3 adet ağaç kesme motoru, 1 adet elektrikli kaynak makinesi, 1 adet hava basma motoru, 1 adet su motoru, 1 adet dinamo, ve 50 mt bakır kablo ve çeşitli hırdavat malzemeleri ele geçirilmiştir. JASAT tarafından hırsızların çaldıkları minibüs ve ele geçirilen hırsızlıktan elde edilmiş eşyalar sahiplerine teslim edilerek şüpheli (4) şahıs Araç Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kastamonu E tipi Cezaevine konulmuslardır.



Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum