Ekmek fiyatının Ramazan’da 3 TL olması bekleniyor;

Ekmek fiyatının Ramazan’da 3 TL olması bekleniyor

Kastamonu’da ekmeğe zam gelecek. Yeni ekmek fiyatları merak konusu oldu....

Kastamonu’da fırıncılar ekmek üretirken , girdi maliyetleri nedeniyle maddi koşullar altında ezildiklerini belirtirken ekmeğe zam başvurusu yapmışlardı. Kastamonu Esnaf Odaları Birliği ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. Ekmeğe yapılacak zam kararı yarın açıklanması bekleniyor. Ramazanda ekmeğin fiyatının 3 TL olacağı söyleniyor, ancak fırıncıların beklentisi 5 TL.

Kastamonu’da aralık ayı içerisinde ekmeğe 50 kuruş daha zam yapılmış, bu zamla birlikte ekmek fiyatı 2 buçuk TL’ye yükselmişti. Fırıncılar artan girdi maliyetleri nedeniyle ekmeğin fiyatına bir zam talebinde daha bulundu. KESOB bugün, ekmeğe yapılacak olan zammı görüşmek üzere ilçe temsilcileriyle bir araya geldi. Zam kararının ise yarın açıklanması bekleniyor.

“ALLAH VATANDAŞA DA SABIR VERSİN”

Geçtiğimiz sene Aralık ayında açıklamalarda bulunan Sinanoğlu Kardeşler İnebolu Ekmek Fırını’nın sahibi Muhittin Sinanoğlu, 50 kuruş getirilen zammın maliyeleri karşılayamadığını bu sebeple de frıncı esnafları olarak büyük sıkıntı çektiklerini dile getirmişti. Un, sıvıyağ, susam gibi girdi maliyetlerinde ciddi artış olduğunu da belirterek bir zam daha beklediklerini ifade etmişti. Sinanoğlu yapılan zamlara yönelik “11 yıllık esnafım burada, bu seneki kadar zam görmedim. Allah vatandaşa da sabır versin, zor bir durum” diye de eklemişti..

“ARTAN GİRDİ MALİYETLERİ ORTADA 5 TL OLMALI”

Bugün yine Kastamonu’da faaliyet gösteren fırıncı esnafI; “Bana kalırsa 5 TL olmalı. Çünkü artan un, yağ, susam vs. fiyatları ortada. Biz fırıncılar bu durumu karşılayamıyoruz. Artan fiyatlar altında eziliyoruz. Başka türlü maliyetleri karşılayamayız” dedi.

“EN FAZLA 3 TL OLMALI”

Yine Kastamonu’da esnaflık yapan başka bir fırıncı ise; “Biz 3 lira olarak karar verilir diye düşünüyoruz. Bizce de en fazla 3 TL olmalı. Çünkü vatandaşın da durumu belli. Onların da düşünülmesi gerekiyor. Her şeyin fiyatı arttı” dedi.  



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum