420 kişi binadan tahliye edildi;

420 kişi binadan tahliye edildi

Deprem anı bilgilendirmesi kapsamında okullarda gerçekleştirilen tatbikatlarda öğrencilere çök kapan tutun yöntemi öğretildi....

İçişleri bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında okullarda tatbikat gerçekleştirileceğini bildirmişti. Kastamonu’daki okullarda Deprem Anı Ve Tahliye Tatbikatı düzenlendi.

Kastamonu’da Abdurrahman PaşaLisesinde düzenlenen deprem tatbikatına; Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mücahit Avkıran, İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal, AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, kurum ve kuruluş müdürleri, ilgili birim ekipleri,okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.

İlk sirenle sınıfta çök-kapan-tutun yöntemini uygulayan öğrenciler ikinci sirenle birlikte öğretmenlerinin koordinesinde Cumhuriyet Meydanı’ndabir araya geldi. Okul Müdürü Hüseyin Mısırlıoğlu, Vali Avni Çakır'a; “383 öğrenci, 23 öğretmen, 14 çalışan olmak üzere toplam 420 kişi başarıyla tahliye edilmiştir” diyerek bilgi verdi.

 

ÇAKIR; “SİZLERİN BU BİLİNCİ SAHİPLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

 

Binanın tahliye edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndakitahliye alanına öğrencilere Deprem Haftası hakkında konuşma yapan Vali Avni Çakır; “Bildiğiniz gibi geçen sene 4.5 şiddetinde orta ölçekli diyebileceğimiz bir depremi geçen sene Kastamonu’da yaşamıştık. Yine bunun yanı sıra diğer afetler bakımından da ilimiz bu anlamda özellikle geçen yıl yaşadığı afetlerle sel afeti ile zaten, maruz bir bölge olduğu tekrar göz önüne geldi. Bunun yanı sıra orman yangınlarımızla, deprem dışındaki diğer afetlerimizle bölgemiz hassas bir bölge. Bu anlamda başta siz öğrenci kardeşlerimiz olmak üzere, çünkü hem toplu halde binalarda bulunuyorsunuz, hem de sizler bizim elçilerimizsiniz. Bu konuda farkındalığın tüm evlerimize tüm ailelerimize, toplumumuzun her kesimine ulaştırılması noktasında, bu konudaki bilinci sahiplenmesi çok önemli. Depremin ikazı aldığında AFAD’dakiabilerinizin gösterdiği şekilde bize söylenen süre kadar pozisyon aldınız, daha sonra da tahliye alanına geldiniz. Tahliye alanlarımız zaten ilimizde belli. İnşallah karşılaşmayız ama bu gibi tatbikatları sizlere hatırlatmak istedik. Çok büyük bir titizlikle ve ciddiyetle, bu tatbikatımıza uydunuz teşekkür ediyoruz.”

 

ÖĞRENCİLERİN EN ÇOK DİKKATİNİ ÇEKEN GARİP VE FÜME OLDU

 

Vali Ali Çakır'ın konuşmasının ardından tahliye alanında ilk olarak yangın tatbikatı daha sonra da afet sonrasında tahliye alanında yapılan etkinliklere yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Öğrenciler tahliye alanında itfaiye ekiplerinin yardımıyla yangın söndürme tüpüyle yangın nasıl söndürülür bunu denedi. Akabinde askerler ve AFAD ekiplerinin kurduğu çadır gezdirildi. Akabinde tahliye alanında görev alan ekiplerin kurdukları stant önlerinde, faaliyet alanlarına yönelik bilgilendirme yapıldı. Stantların arasında öğrencilerin en çok dikkatini çeken Arama Kurtarma Köpekleri Füme ve Garip oldu. Öğrenciler, Füme ve Garip’i severek keyifli vakit geçirdi, nasıl görev yaptıkları hakkında eğitmenlerinden bilgi aldı. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum