Spor Kulüplerine, bilgilendirme toplantısı yapıldı;

Spor Kulüplerine, bilgilendirme toplantısı yapıldı

Kamu-STK diyaloğunun sağlanması kapsamında, derneklerin, kapasitelerinin artırılması, kamu kurumları ile olan ilişkilerinin geliştirilmesi ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması ile toplumsal sorunlara gönüllü kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesi maksadıyla İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü ortaklığında, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde Kastamonu merkezde ve ilçelerde bulunan Gençlik ve Spor Kulüpleri dernek başkan ve yöneticilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı....

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ise “2022 Yılı Proje Rehberi özelinde İçişleri Bakanlığının Derneklere Maddi Desteği” konulu sunumu ile Dernekler Mevzuatında Son Dönemde Yapılan Değişiklikler ve Dernek İş ve İşlemlerinde Hayata Geçirilen Yeniliklerin Değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıya İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşat Asrak, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek, İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Karaman, İl Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Keloğlu, Spor Kulüpleri başkan ve yöneticileri katıldı.

 

ŞİMŞEK: "HİBE PROJESİ ALAN DERNEKLERİN SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek; “Birinci görevimiz toplumsal örgütlenmeyi destekleyerek katılımcı demokrasinin kökleşmesine ve toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda, derneklerin faaliyetleri desteklenmektedir, desteklenmeye de devam edilecektir. Her yıl bütçe imkânları doğrultusunda derneklerce hazırlanan projelere yapılan yardımlar bunun en güzel örneğidir. Bu yıl 18 Şubat’ta başlayan proje destek sürecimiz, başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere,  Genel Müdürümüz, Valimiz ve sizlerin de katkılarıyla en güzel ve verimli şekilde sonlandırılacaktır. Geçen yıl ilimizde yakaladığımız proje üretme farkındalığımıza inşallah bu yıl da daha fazla oranda katılımla devam etme inancındayız. Geçen yıl ilimizden 7 derneğimiz proje hibesi almaya hak kazandı. İnşallah bu yıl bu rakamı daha yukarılara taşımayı umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

KARAMAN; "TÜRKİYE, SON YILLARDA GÖÇ HAREKETLERİNİN ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELDİ"

 

Toplantıda konuşan İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Karaman, Türkiye’nin son yıllarda düzenli ve düzensiz göç hareketlerinin çekim merkezi haline geldiğini ifade ederek; “Göçü bir gerçeklik ve yönetilebilir bir süreç olarak gören ülkemiz, milletimizin ve insanımızın güvenliğini asla ihmal etmeksizin göç yönetimini kaynak ülkede başlayıp yine kaynak ülkede sona ereceği bilincinde yeni bir model benimsemiştir. Tüm kamu kurumlarımızın yerel yönetimlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın gereken desteği verdiği bu alanda başarıya giden yolun iyi iletişimden geçtiği aşikardır. Müdürlük olarak mevzuatımızın bize verdiği ana metin itibarıyla yaptığımız iş ve işlemlerin detaylı anlatımı, ikamet izin ve işlemleri, uluslararası koruma ve iş ve işlemleri, geçici koruma iş ve işlemleriyle düzensiz göç ve sınır dışı konularında bilgilendirme yaparak başta Suriyeler olmak üzere ülkemizde bulunan yabancılarla ilgili doğru bilinen yanlışları ve sosyal uyum süreçlerini sunumumda anlatacağım” ifadelerini kullandı.

 

 

2022 Yılı Proje Rehberi özelinde İçişleri Bakanlığının Derneklere Maddi Desteği konusunda sunumunu gerçekleştiren İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü Şefi Pınar Başbilen tarafından ise derneklerin Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden başvuru yapacakları proje konularının neler olması gerektiği, projelerde kullanılacak uygun ve uygun olmayan maliyetler ve proje koordinatörlüğü hakkında bilgi verildi.

Proje sunumu akabinde İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yavuz Selim Şimşek ve Şef Pınar Başbilen, dernekler mevzuatında meydana gelen son değişiklikleri ve yenilikleri dernek başkan ve yöneticileri ile birlikte değerlendirerek, kolaylaştırılan dernek iş ve işlemleri hakkında bilgi verdi. Toplantı dernek başkan ve yöneticilerin soru-cevapları sonrasında kapandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum