“Yoğun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık”;

“Yoğun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık”

Kastamonu İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantılarına devam ediyor....

Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantının gündeminde İl Özel İdaresi 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi maddesi yer aldı. Toplantıya Vali Avni Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Sanık, İGM Başkanı Güray Parçal, İl Özel İdaresi birim müdürleri ve İGM üyeleri katıldı.  Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Avni Çakır; “Yoğun yorucu bir sezonu geride bıraktık. 2022 yılında da tatlı bir yoğunlukla başladık. Dün akşamdan başlayan çok güzel bir kar yağışı var. En son aldığımız bilgiye göre şuan 441 köy yolumuz kapalı, 139 köyümüzde elektrik arızası mevcut. 1 köyümüzde de heyelandan dolayı haberleşmeyle ilgili bir sıkıntımız var. Yağış diner dinmez inşallah yolumuzu açma faaliyetlerine başlayacağız, elektrik arızalarıyla ilgili faaliyete başladık, en geç yarın akşama kadar inşallah sıkıntıları gidermeyi umut ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“152.8 MİLYON TL ÖDENEK 2022 YILINA AKTARILDI”

2021 yılı içerisinde 181 milyon liralık bir bütçe olduğunu belirten Vali Çakır; “Bu bütçemiz, 167.8 milyon TL olarak gerçekleşti. Bu oran olarak yüzde 93. Yine gider bütçemiz de 119.8 TL’lik harcamayla da 66 oranında gider bütçesi gerçekleşti. Yine 2021 yılı içerisinde paydaş kuruluşlarımızdan gelen ödenekler İl Özel İdaremizin öz bütçesi ve önceki yıllardan devrolan gelirlerle beraber 601 milyon 45 bin TL ödeneğin, 411 milyon 550 bin TL si yıl içerisinde harcanmış, yine 36.6 milyon TL ödeneğin de mevzuatı gereği iptali sağlanmış, 152.8 milyon ödenek de 2022 yılına aktarılmıştır” dedi.

“2021 YILINDA 172 PROJEMİZ İÇİN TOPLAM 224 MİLYON TL ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

2021 yılı içerisindeki projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Vali Çakır, şöyle konuştu; “Ulaşım Hizmetlerinde 54 adet köyce planlamış bunlardan 36 tanesi bitirilmiş, 10 projemiz hala devam etmekte, 6 projemiz durdurulmuş, bir projemiz sözleşme aşamasında bir projemiz de tasfiye edilmiştir. 2021 yılı içerisinde Yol ve Ulaşım Hizmetleri’nde 62.9 milyon lira harcama gerçekleşti. Bu harcanan tutarlar karşısında toplamda Özel İdare KÖYDES birleşik olarak 71 kilometre BSK, 62 BİN 391 metrekare kilitli parke, 60 kilometre ikinci kat asfalt kaplama, 22 bin 514 ton asfalt yama, bin 10 kilometre de malzemeli bakım gerçekleştirilmiştir. Kayıt sistemimize göre Coğrafi Bilgi Sistemimizdeki çalışmalarımız devam ediyor. 9 bin 836 kilometre yol ağımız mevcut. Toplam 449 kilometre BSK’mız var. 122 kilometre beton yolumuz, 105 kilometre parke yolumuz. 2 bin 245 kilometre satıh kaplamamız, 6 bin 655 kilometre stabilize yolumuz ve 3 kilometre ham yol ağımız mevcut. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüzce 2021 yılı içerisinde 16 adet içme suyu, 2 adet kanalizasyon, 1 adet de sulama tesisi projesi yapıldı. 56 adet sondaj çalışması gerçekleştirildi. Bu işler içerisinde 4 milyon 309 bin TL harcama yapıldı. İçme sularımızda sadece 1 tanesi devam etmektedir. İnşallah onu da bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Yatırım İnşaat ve Plan Proje Müdürlüğümüz kapsamında toplamda 66 projemiz söz konusudur. Bunlardan 30’u bitirildi. 18 proje devam ediyor, 7 iş proje aşamasında, 4 proje de sözleşme aşamasında, 5 proje ihale aşamasına yeni getirildi, 2 işimiz de durdurulmuştur. Bu işlerle alakalı olarak yıl içerisinde toplam 129 milyon lira harcama gerçekleşti. Toplamda 172 projemiz söz konusu olup 109 projemiz bitmiş, 37 projemiz devam ediyor, 8 iş projemiz proje aşamasında, 5 projemiz ihale aşamasında 4 projemiz sözleşme aşamasında bir işimiz tasfiye aşamasında, 8 işimiz durdurulmuş ve 2021 yılı içerisinde projelerimiz için toplam 224 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiştir.”

“ÖZEL İDAREMİZDE 628 PERSONELİMİZ GÖREV YAPIYOR”

İl Özel İdaresi’ndeki taşıt ve personel durumuna da değinen Vali Çakır; “Özel İdaremiz bünyesinde 173 memur, 187 daimi işçi, 268 şirket personeli olmak üzere toplam 628 personelimiz görev yapmaktadır.

Geçen sene yıl sonu itibariyle tamamına yakını merkez ve ilçe müdürlüklerinde çalışan arkadaşlarımızın sayısı 53 kişi. Çoğunluğu şoför ve iş makinesi operatörü olmak üzere personel AŞ’ye devri gerçekleştirildi. Bunlardan toplam 53 tanesi birliklerde 4 tanesi de dışarıdan yeni alım suretiyle gerçekleşti. Uzun yıllardır bizim açımızdan da sorun teşkil eden bir konu da halledilmiş oldu. İnşallah talep etmiş olduğumuz yeni alım söz konusu olunca yeni ilavelerle bu konudaki personel sıkıntımızı gidermiş olacağız. Taşıt alımları konusunda yıl başında taşıt parkımıza ciddi bir alım sağladık. Bu kapsamda toplam 12 adet iş makinası ve 2 adet kırıcı ataşman almış olup toplam 16.5 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Bununla alakalı gerekli ilgili Bakanlıklarımızla görüşmeler yapıyoruz. Araç parkımız yaşlanmış durumda. Her sene belli oranda yenilememiz lazım. Dolayısıyla bu konuda da bir miktar daha alım yapmak istiyoruz. Bunula alakalı ödenek ön görüşmesi yaptığımızda sözleştiğimiz konular da var.

ÇAKIR; “EN GEÇ MAYIS AYINDA PROGRAMLARIMIZI OLUŞTURACAĞIZ”

Vali Avni Çakır son olarak; “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Şehirde, merkezde ne varsa köyde de o olması lazım’ düsturu hepimiz için en üst hedef. Bu kapsamda gece gündüz çalışıyoruz. Bölgemiz bu anlamda bir takım ekstra zorlukları da bünyesinde barındırıyor. Geçen sene de faaliyetlerimizi olumsuz anlamda etkileyen ciddi bir afet yaşadık. Bunu hiçbir zaman mazeret olarak söylemiyoruz. Ama fiili durum da bu. Sizlerin yüksek anlayışlarıyla ve destekleriyle özellikle bu afet gören bölgelerimizde yoğun bir çalışma gayreti gerçekleştirdik. Bu sene Allah’ın izniyle geçen seneki sarımızın karşılığını bu sene fazlasıyla ilçelerinizde, köylerinizde göreceksiniz. Bu konuda bütçemizin rakamlarını da sonuna kadar zorlayacağız. İnşallah Nisan ayı en geç Mayıs ayında programlarımızı oluşturacağız ve bu sene önceki yılardan çok daha farklı rakamlara hep beraber ulaşacağız. Vermiş olduğunuz destekler ve emekler için teşekkür ediyorum” dedi.

PARÇAL; “HER İL BU UYUMLU VE OLUMLU ÇALIŞMA ORTAMINI ELDE EDEMİYOR”

İGM Başkanı Güray Parçal, İGM üyeleri adına teşekkür ederek; “Sizlerin çalışma azmi bizlerin daha çok şevklendiriyor. Kastamonu’muzda Valimizin başkanlığında olumlu ve uyumlu bir çalışma ortamımız var. Bunu her il elde edemiyor. Biz de bunun kıymetini biliyoruz” dedi.

BUTUR; “ASFALT VASFINI KAYBEDECEK YOLLARIMIZA ÖNCELİK VEREREK YAPARSAK ÇOK İYİ OLUR”

Vali Avni Çakır’ın değerlendirmeleri sonrasında İGM Parti Grup Başkanları da söz aldı. AK Parti Grup Başkanı İGM üyesi Mehmet Butur; “Çok güzel çalışmalarımız oluyor. Daha öncesinde BSK yol yapılamayan köylerde BSK yol yapmaya başladık. Yalnız bir konuda Valimizden bir istirhamım olacak. Satıh kaplama asfalt maalesef durduruldu.  Ama elimizde satıh kaplama asfaltlarımız var. Bunları da elimizde iyi tutmamız lazım. Çünkü BSK yolları yaparken bir kriter var. Çok uzun zamanda sıra gelecek BSK yollarıyla ilgili o satıh kaplama asfaltlarımızla alakalı da onların durumunu görerekten asfalt vasfını kaybedecek yollarımızı da öncelik verilerek yapılırsa ve o yolları elimizde tutabilirsek çok iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

BOZAHMETOĞLU; “MEVCUT YAPILMIŞ HİZMETLERİMİZİ KORUYAMAZSAK SIFIRDAN YAPMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

İGM MHP Grup Başkanı İlhan Bozahmetoğlu ise; “Mehmet Bey’e aynı şekilde katılıyorum. Çünkü mevcut yapılmış hizmetleri koruyamazsak  ileride yaptığımız yatırımları da kısa sürede önümüze çıkacak ve sıfırsan yapmak zorunda kalacağız. 2022 yılında hem ülkemize hem ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum, teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2021 yılı faaliyet raporu okundu. Meclisin oy birliğiyle faaliyet raporu onaylandı. Akabinde Vali Avni Çakır, İGM üyelerinin soru ve taleplerini dinlemesiyle toplantı sona erdi.

 







 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum