Vilayetin yapamadığını gurbette yaptılar;

Vilayetin yapamadığını gurbette yaptılar

Kastamonu'da Şehit Şerife Bacı anısına halen daha kayda değer bir program düzenlenmezken; Kastamonulu hemşehrilerimiz, gurbette milli kahramanımızı andı....

İstiklal Mücadelesi’nin kadın kahramanlarından Kastamonulu Şehit Şerife Bacı, şehit oluşunun 101. yılında Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Kadıköy Şubesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı.

Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma programına, KAS-DER Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Betül Uğur ev sahipliği yaptı. Programın sunuculuğunu ise duayen sanatçı Gülsen Tuncer Ayça üstlendi.

Şehit Şerife Bacı’nın anma programı nezdinde İstiklal Mücadelesi’nde büyük rol oynayarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında yer alan kadınlarımızın da anıldığı gecede, birbirinden duygusal anlar yaşadı. Türk sanat dünyasının duayen isimlerinden Gülsen Tuncer Ayça’nın şiirsel sunumuyla ve barkovizyon gösterileriyle başlayan etkinlikte, KAS-DER Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Betül Uğur ve KAS-DER Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Şen birer konuşma yaptı. Ardından da Yazar Mertcan Karacan ve Yazar İlknur Bektaş, kahraman kadınlarımızı konu alan konuşmalarıyla hem hikayelerini anlattı hem de araştırmaları neticesinde edindikleri bilgileri sundu.

 

DİNLETİ YAPILDI, PİYES SERGİLENDİ…

 

Gecede sanatçılar Duygu Çelik, Ebru Çelik ve Tuncay Kalaycı’nın yorumları eşliğinde türkü dinletisi de yapıldı. Sonrasında ise Seçkin Kansızoğlu’nun yazdığı, Murat Soner Uzun’un yönettiği “Şerife Bacı” piyesi, başarılı oyuncular Duygu Çelik, Ebru Çelik, Elem Arslan, Tuncay Kalaycı ve Kaan Kayra Paçaman’ın başarılı performansıyla sahnelendi.

GECENİN FİNALİ “ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ” İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Bir Kastamonu türküsü olan “Çanakkale Türküsü” ile de gecenin finali yapıldı. Ardından bu özel gecenin mimarları KAS-DER Kadıköy Şubesi Kadın Kolu Başkanı Özgün Küçükkahraman Yazgan, Gençlik Kolu Başkanı Tuğba Usta, Yönetim Kurulu Üyeleri Canan Yazgan, Mehmet Usta, Sadık Ünal ve bu özel gecenin ev sahibi Betül Uğur, destek ve katılımlarından ötürü geceyi onurlandıran isimlere teşekkür plaketlerini ve hediyelerini sundular.








 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum