İGM Mart ayı toplantıları başladı;

İGM Mart ayı toplantıları başladı

İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantıları başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi yer aldı. Toplantıda İl Özel İdarenin teklifi ile Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşüldü....

Toplantının ilk maddesinde;  Araç Gölcük Köyü merkez ve İhsangazi Bedirgeriş Köyü Orta Mahallesi’nde ihtilafsız içme suyu tahsis kararı alınmasıyla ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklifin Esnaf Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu ile eğitim ve Kültür Komisyonu’na gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde ise İl Özel İdaresi Kanunu’nun 36’ncı maddesi ile atıfta bulunulan Belediye Kanunu’nun 49’nu maddesine istinaden Maliye Bakanlığı’nca yayınlanan 2022 yılı Mahalli İdareler Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesinde; “Belediyeler ve İl Özel İdareleri ile mahalli idare birliklerinin meclisleri veya büyükşehir belediyeleri bağlı kuruluşlarının yönetim kurulları, Sayılı Sözleşme Ücret Tavanları Cetvelinde gösterilen ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla net ücret tespitinde yetkilidir” denildiği belirtildi. İl Özel İdaresi’nin, işlerinin yoğunluğu ve teknik personel ihtiyacı nedeniyle, İdare bünyesinde boş bulunan mimar kadrosunda tam zamanlı 1 adet mimar çalıştırılması ve ücretinin tespiti ile ilgili İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oylamasına sunularak oy birliğiyle kabul edildi.

BAZI KÖYLERDE, YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Toplantının sonunda İGM Başkanı Güray Parçal, 11 Ağustos'ta yaşanan sel felaketi sonrasında Kastamonu'daki görevlerinden ötürü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ye hemşehrilik beratı verildiğini bundan dolayı da Bakanların memnun olduğunu dile getirdi. İGM Başkanı Güray Parçal, meclis üyelerinden kendi ilçeleriyle ilgili bir not hazırlamalarını isteyerek, bazı köylerde yol genişlemesi yapılacağını söyledi. Her köyde yapılacak diye bir kaide olmadığını ancak büyük ölçüde yolların stabilizasyonunun sağlanacağını kaydeden meclis başkanı Güray Parçal, Orman Bölge Müdürlüğü’nün de çalışmalara destek vereceğini söyledi.  Aynı zamanda Parçal, bu sene karın çok yağması nedeniyle toprakta fazla olan suyun heyelana neden olduğunu belirterek bu konuyla ilgili de bir çalışma yapılacağını kaydetti. 






Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum