“Kastamonu hak ettiği noktada değil”;

“Kastamonu hak ettiği noktada değil”

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 11’inci yıldönümünde Saadet Partili İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama” programı için Kastamonu’ya gelen Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi....

Kastamonu’nun göç meselesinden en büyük yarayı alan şehirlerin başında geldiğini vurgulan Kurdaş, “Kastamonulular, Kastamonu’dan çok aslında İstanbul’da. İnsanlar doğdukları şehirleri karınlarını doyurmak için terk ediyorsa orada bir sorun var demektir. Bu sorun Türkiye’nin bugünkü sorunu değil aslında genel bir problemidir. Kastamonu göç meselesinden en büyük yarayı alan şehirlerin başında geliyor. Kastamonu, belki de bu yüzden hak ettiği noktada değil” ifadelerine yer verdi.

 

“KASTAMONU GÖÇ KONUSUNDA EN BÜYÜK YARAYI ALAN ŞEHİRLERİN BAŞINDA GELİYOR”

Kastamonu’nun hak ettiği noktada olmadığını ve bunun nedenin de göç konusu olduğunu belirten Kurdaş sözlerine şöyle devam etti; “Kastamonulular, Kastamonu’dan çok aslında İstanbul’da. İnsanlar doğdukları şehirleri karınlarını doyurmak için terk ediyorsa orada bir sorun var demektir. Bu sorun Türkiye’nin bugünkü sorunu değil aslında genel bir problemidir. Kastamonu göç meselesinden en büyük yarayı alan şehirlerin başında geliyor. Kastamonu, belki de bu yüzden hak ettiği noktada değil. Kastamonu köklü ve sancaklık yapmış şehirlerimizden bir tanesidir. Birçok Anadolu şehirlerimize baktığımız zaman sanayi gibi birçok konuda atılım yapmış şehirlerimiz var. Belki de Kastamonu üvey evlat muamelesi görmüş ve belki kıymeti anlaşılmamıştır. Bütün Anadolu şehirlerimizde umarım bir bilinç oluşur Kastamonulu iş adamlarımız başta olmak üzere başka şehirlere değil de kendi şehirlerine yönelik yatırımların yapılacağı bir anlayış yeşerir.”

“FARKLILIKLARI BIRAKIP, MİLLET OLMA DUYGUSUNU AŞILAMAYA İHTİYAÇ VAR”

Kurdaş, farklılıkları bir kenara bırakarak millet olma duygusunu aşılamaya ihtiyaç olduğunu belirterek; “Bu milletin millet olma duygusunu dokuyacak olanlar bizler yani medya ve siyasetçilerdir. Farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp millet olma duygusunu aşılamaya ihtiyacımız var. Artık hem Rusya ile hem de ABD ile doğrudan komşuyuz. Yunanistan’da, Bulgaristan’da ABD’nin üstleri var. Kafkasya, Irak ve Suriye üstler coğrafyası haline geldi. Orta Doğu zaten başta ABD olmak üzere ciddi anlamda askeri üstler söz konusu. Böyle bir ortamda günlük politikanın dışında tasavvurlar geliştirmek, çözümler aramak ve birliktelik oluşturmak önemli diye düşünüyorum. Siyasi partiler kendi programlarını, görüşlerini bir kenara bıraksın demiyorum. Aksine genel gidişatın içinde çözüm aramak lazım, siyaset çözüm için yapılır. Siyaset farklı partiler kuralım, odacıklar oluşturalım, birbirimize değnek uzatalım diye yapılmaz. Siyaset millete ve devlete hizmet için yapılır.”

YALÇIN; “ERBAKAN HOCAM’DAN SONRA KASTAMONU’YA KAMUSAL ALANDA BİR ÇİVİ ÇAKILMADI”

Kastamonu’ya katma değer oluşturan bütün yatırımlarda eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın imzasının olduğunu vurgulayan Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın; “Erbakan hocamızı rahmet ve minnet ile anıyoruz. 27 Şubat’ta bizde kendisini anma ve Miraç Kandili münasebetiyle hem hocamızı hem de bütün İslam Aleminin anmış olduk. Biz hocamızın bıraktığı yerde onun izindeyiz. Onun davasının bekçileriyiz. Allah’ın izniyle bu hak davanın hakim olacağına inanıyoruz. Erbakan hocam Kastamonu’dan karşılığını alamadığı halde buraya yapılan bütün yatırımlarda kendisinin imzası vardır. Erbakan hocamdan sonra kamusal anlamda Kastamonu’ya bir çivi çakılmadı desek yanlış tabir olmaz. Gerçekten katma değer oluşturan bütün yatırımlarda hocamın imzası vardı. Ama biz bunlara sahip çıkamadık. Çeşitli bahanelerle talan edildi, satıldı ve atıl vaziyette kaldı. Biz inanıyoruz ki hocamın 50 yıllık davasında Kastamonu’ya kazandırdıklarını tekrar kazandırabiliriz. Biz üretim anlamında Kastamonu’yu tekrardan ayağa kaldırabiliriz. Yapılması gerekenleri biliyoruz, projelerimiz hazır. Rabbim nasip eder bizlere imkan ve iktidar verirse biz bu projelerimiz gerçekleştiririz. Hem Kastamonu’yu devamında Türkiye’yi onun devamında da yeni bir dünya sistemini kuracağı inşallah” diye konuştu.







Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum